Zaol podcast

2023.09.08. 14:30

Minőségi helyi áru egész évben – bemutatkozik Nagykanizsa első termelői piaca (I. rész)

Családias hangulatú, tematikus programokkal csábító, állandó termelői gárdát felvonultató heti vásárt ismerhetnek meg a Zaol-podcast legújabb beszélgetésének segítségével.

Szalay Balázs

Gelencsér Janka zalai gasztronómiai szakértő

Fotó: Gecse Gergő

A Piac a Kertben udvarán amellett, hogy egész évben jó minőségű zalai termékekhez juthatunk, a helyi értékek és hagyományok is képviseltetik magukat gasztronómiai fogások formájában. Minden héten más-más tematika kerül porondra az év ünnepeinek, eseményeinek fényében. Télen például miklósfai kerekrépa levest kóstolhatunk, tavasszal tulipánvásár, majd az eperszezon vár minket, ősszel pedig tökfaragással köthetjük össze a bevásárlónapot. A nagykanizsai vásárban legutóbb lecsót készítettek, a következő alkalommal pedig az ősz ízeiből kínálnak kóstolni valót. A Csónakázó-tó közvetlen szomszédságában péntek délutánonként lehet beszerezni a háztáji termékeket a konyhára.

A Piac a Kertben szervezői már a kezdetektől fogva kiemelt hangsúlyt fektetnek a helyi termelők megismertetésére, a kistermelői termékek és az egészséges táplálkozás népszerűsítésére, valamint a közösségépítésre – mind a termelői csapat, mind a vásárlók és látogatók szemszögéből nézve. A riportból kiderül, a tematikus rendezvények mellett milyen további zalai gasztronómiai projekteket sikerült még megvalósítani.

Vendégünk a nagykanizsai termelői piac megálmodója, Gelencsér Janka, akivel a heti vásár történetéről, a zalai gazdák összefogásáról, a piac zöld szemléletmódjáról, a közösségi kiskert projektről és a vendéglátós családi örökségről is szót ejtünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában