Zaol podcast

2024.05.18. 09:00

Régi pajtából alakították ki az Őrség kézműves sörének központját

Az első ízek a járvány okozta lezárások alatt készültek, a kezdeti elismeréseket pedig a Királyka hozta el egy nemzetközi versenyről. Azóta már számtalan kedvelt fajtával rendelkezik az elismert zalai sörfőző brand, az Őribird, amely az országos hírű vasi régiót, az Őrséget hivatott házi jellegű nedűvel ellátni.

Szalay Balázs

Az ŐriBird kézműves sörfőzde zalai csapata látható munka közben

Fotó: ŐriBird

A kézműves sörfajták mindegyike egy, a tájegységre jellemző madárról kapta a nevét. Az üvegek címkéin nem csak a szárnyasok rajza, hanem egy kis bemutató is olvasható a fajról.
Mostantól hamisítatlan falusi környezetben, egy felújított nagyrákosi pajtában kóstolhatjuk az Őrség kézműves söreit. A különleges ízvilágú nedűket megálmodó zalai csapat a pünkösdi nyitóhétvégére igazi gasztrokulturális csemegéket tartogat, május 25-én pedig csatlakoznak az országos eseménysorozat, a „Nyitott Főzdék Napja” programjaihoz. A kísérletező kedv kimeríthetetlen, sorban állnak az ötletek a további saját főzetek listáján, melyeket a későbbiekben már nem Zalában, hanem az új őrségi helyszínen szeretnének elkészíteni. Az ígéretek szerint a nagyrákosi pajta bővítése folyamatos lesz, a tulajdonosok a sörüzem mellett látványfőzdével és interaktív bemutatóhellyel is elő szeretnének rukkolni a következő években. Ezekről az elképzelésekről is beszélgetünk a Zaol-podcast habos kiadásában Bódai Péterrel, az ŐriBird egyik alapítójával.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában