Beszámolókat is elfogadtak

2023.09.27. 19:50

Ülésezett a képviselő-testület Lentiben

Az 1. számú háziorvosi körzet feladatellátásról, illetve az önkormányzati lakások és helyiségek bérleti díjairól is tárgyaltak a képviselők Lentiben a szerdai önkormányzati ülésen egyéb témák mellett.

Korosa Titanilla

Az 1. számú háziorvosi körzetben a betegek ellátását helyettesítéssel oldják meg április óta. Az ott szeptember 30-ig praxisjoggal rendelkező, korábban a háziorvosi feladatokat ellátó dr. Völgyi Edina a szerdai ülésig nem jelezte az önkormányzatnak, hogy a praxist sikerült volna értékesítenie, így október 1-től a praxisjog megszűnik, a feladat ellátása továbbra is az önkormányzat kötelezettsége lesz. Az ülésen arról született döntés az előzetes egyeztetések után, hogy a helyettesítési feladatot ez év december 31-ig dr. Seresné dr. Pirkhoffer Katalin háziorvos látja el a körzetben.  

Tárgyaltak a képviselők az önkormányzati bérlemények díjairól is, és 10 százalékos emelés mellett döntöttek 2024. január 1-től a lakások esetében. Eszerint az összkomfortos lakások bérleti díja 427 forint lesz négyzetméterenként, a komfortos lakásokért 288, a félkomfortos lakásokért 173, míg a komfort nélküliekért 87 forint bérleti díjat kell fizetni négyzetméterenként. Jelenleg 57 szociális jellegű bérlakással rendelkezik az önkormányzat.

Elfogadták emellett a bölcsőde és a Mesevár Óvoda vezetőinek 2022-2023-as nevelési évre vonatkozó beszámolóit, valamint az óvoda ez évi munkatervét is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában