Felújítás Zalalövőn

2023.09.04. 14:24

Újraaszfaltozott úttest, térköves járda

Néhány napon belül befejeződik a közlekedési infrastruktúra felújítása Zalalövőn, a Rákóczi utca déli szakaszán. Az úttest új aszfaltburkolata és szegélyezése már korábban elkészült, jelenleg a járda térkövezésén dolgoznak a kivitelezők.

Gyuricza Ferenc

Horváth József (balról) és Németh Sándor az általános iskola előtti járdaszakasz térkövezésén dolgozik

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Rákóczi utca északi, családi házas övezetben található szakaszát már néhány éve sikerült felújítani, majd a déli rész helyreállítására is eredményesen pályázott az önkormányzat. A munkálatok a nyáron megkezdődtek, maga az útburkolat el is készült augusztusban.  

- Mindez azért volt fontos, mert a déli szakasz mellett több intézmény, köztük az általános iskola, az önkormányzati hivatal és a Salla Művelődési Központ és Könyvtár is található – magyarázta Gyarmati Antal polgármester. – A munkálatokat ugyanakkor nehezítette, hogy ez utóbbi előtti parkoló területe részben egy másik helyrajzi számon található, így azt a részt nem vonhattuk be a pályázati projektbe. A munkálatokhoz ezért az önkormányzatunknak 3,7 millió forintos önrészt kellett vállalnia.  

A költségek jelentős részét – 37,1 millió forintot - így is támogatásból tudták biztosítani, ahhoz forrást a területi- és településfejlesztési operatív program nyújtott. A felújítás során új burkolatot kapott az úttest és az említett parkoló, elkészült a szegélyezés, illetve a csatornafedlapokat is szintbe hozták és le is cserélték. Ezzel párhuzamosan az önkormányzat az út menti járda felújításáról is döntött.  

- Azt szerettük volna, ha a városnak ez a része egységes, rendezett képet mutatna – sorolta tovább a polgármester. – A körülbelül 120 méteres szakasz járdájának térkövezése további 4,5 millió forintba kerül, ezt szintén önerőből biztosítjuk. 

Gyarmati Antal azt is elmondta: nemcsak azért döntöttek a térkövezés mellett, mert esztétikusabb megjelenést kölcsönöz a járdának, de a csatlakozó Kossuth utcai járdaszakasz – ami már korábban elkészült – szintén térköves, így értelemszerűen ezt a megoldást tartották célszerűnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában