Nagyszabású gálaest meglepetésekkel

2023.09.08. 12:00

Újabb rendezvény a jubileumi események sorában

A fennállásának 175. évfordulóját ünneplő Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház In-fúzió címmel rendezett gálaestet. A programot a Hevesi Sándor Színházban jól ismert és neves fellépők közreműködésével tartották meg.

Szakál Eszter

A zsúfolásig megtelt nézőtér a gála kezdete előtt

Fotó: Pezzetta Umberto

A rendezvényről, s annak céljáról dr. med. habil. Gasztonyi Beátát, az intézmény igazgatóját kérdeztük: - Igazából ez nem egy jótékonysági program, hanem egy igazi gálaest, mellyel az volt a szándékunk, hogy mi adjunk élményt azoknak, akik kapcsolatban vannak a kórházzal, legyen szó páciensekről, volt és jelenlegi vezetőkről, munkatársakról. Meghívtuk azokat a vállalkozókat, akik támogatták az intézményünket, de itt vannak velünk a döntéshozók is - mondta a főigazgató.

Vigh László országgyűlési képviselő szerint köszönet illeti az elmúlt 175 év hőseit, azokat az ápolókat, orvosokat, akik folyamatosan azon dolgoztak, hogy a gondjaikra bízott betegek mielőbb visszanyerjék egészségüket. Úgy vélte, az intézményben jelenleg is kiváló gyógyítók tevékenykednek, akik előtt ezzel az eseménnyel is tisztelegnek. A nagyszabású gálaműsor - melyet Tompagábor Kornél rendező vitt színpadra - egy énekes produkcióval kezdődött. Karáth Anita pedagógus díjnyertes szövegével Dés László egyik szerzeménye Karáth Eszter előadásában hangzott el. Mellette a Zrínyi-gimnázium kórusa és zenészei működtek közre, a diákokat Gyutainé Kiss Gabriella vezényelte.

Az egyik meglepetés dr. Michael Mamah és Támadi Anita duettje volt
Fotó: Pezzetta Umberto

Az est folyamán több meglepetés is érte a nézőket. Az egyik az volt, amikor Balaicz Zoltán polgármester - tőle szokatlan szerepkörben - jelent meg a színpadon, és Dan Millmann A bátorságról szóló történetét olvasta fel. A sorozat a főigazgató saját, az orvosi hivatás nehézségeit és mindennapi problémáit humorral feltáró novellájával folytatódott. Két másik orvos is megcsillogtatta különleges képességeit, dr. Schmidt Béla főorvos verset mondott, dr. Michael Mamah rezidens Támadi Anita színművésszel énekelt duettet.

A teátrum művészei közül Besenczi Árpád igazgató egy monológot adott elő, Ticz András slágereket énekelt. A repertoárból a néptánc sem hiányzott, a közönség Kósa Ruben és Kósa-Kemes Laura táncában gyönyörködhetett.

A gálán sztárvendégként Gubik Petrát hallhatta a közönség, akit Zalaegerszegre két művésztársa, Kocsis Dénes színész és Kovács Adrián zongorista is elkísért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában