Kutatók Éjszakája

2023.09.30. 13:30

Tudományos kísérletek, feladatok és szórakozás

Pannon Egyetem Nagykanizsa- Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban is csatlakoztak a Kutatók Éjszakája programsorozathoz pénteken.

Korosa Titanilla

Tóth Boton segít Gerencsérné dr. Berta Renáta főigazgatóhelyettesnek.

Fotó: Gergely Szilárd

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén is szeptember utolsó hétvégéjén lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba. Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével.

A kanizsai egyetemi központban is sokat készültek a rendezvényre, melyet immár 10 éve tartanak meg folyamatosan, illetve második éve kötik össze a PENFESZT-el, ahol zenei programot is nyújtanak a résztvevőknek, vendégeknek és diákjaiknak az este folyamán. 

A szervezők elmondták, hogy a tudományos ismertek bővítését célzó interaktív bemutatók és a különböző kísérletek kora délutántól estig tartottak, volt például a kiterjesztett valóságra épülő virtuális kincskereső, illetve napelemes demonstráció és membránszűrő szerelés is. A fő program egy csapatverseny volt, a résztvevők menetlevéllel mentek végig a különböző állomáspontokon, melyeken az egyetemen oktatott képzési területekről - marketing, informatika, turizmus, vízügy - kaptak kérdéseket, de a fenntarthatóság és a megújuló energia témái is bekerültek a feladatok közé. 

A Kutatók Éjszakája évről évre népszerűbb, egyre többen keresik fel, a saját hallgatók mellett középiskolások és családok is érkeztek, hisz kisebbeknek és nagyobbaknak is érdekes lehet, aki szereti a tudomány rejtett titkait megismerni.

A rendezvény jó alkalom arra is, hogy népszerűsítsék az egyetemi központot, az érdeklődők tájékoztatót is kaphattak az intézményben zajló képzésekről, felvételiről, pontszámításról.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában