Előny lehet a hazai ketrec

2023.09.29. 19:15

Szombaton címmérkőzéseket is rendeznek a megyeszékhelyen

Minden ketrecharcos hozta a súlyát a szombati zalaegerszegi gála előtt. Ez derült ki a péntek délutáni hévízi mérlegeléskor.

Péter B. Árpád

A szombati gála főmeccsét a zalaegerszegi Molnár Benjamin vívja majd Jorge Garcia Urbinával

Fotó: Péter B. Árpád

A Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban szombaton 18 órától tizenegy összecsapást – köztük három címmérkőzést – láthatnak az érdeklődők. Nyolc ország huszonkét versenyzője méri majd össze felkészültségét a K1 és az MMA szabályrendszere szerint rendezendő találkozókon.

Őze Balázs, a Combat’X gála egyik szervezője lapunk kérdésére elmondta, az MMA kevert harcművészet, szépségét pont az adja, hogy a világ szinte összes küzdősportágát magába foglalja.

A főmeccset a zalaegerszegi Molnár Benjamin vívja a hondurasi Jorge Garcia Urbinával a WFL világbajnoki övéért. „Bízunk abban, hogy ez most Magyarországra kerül”, szögezte le a gála egyik szervezője.

– A hondurasi fiú még nem küzdött Magyarországon, és Európában is mindössze egy alkalommal lépett ketrecbe. Erős pozitív mérleggel s dzsúdós alapokkal rendelkezik. Benjamin birkózó, és talán a fizikai állóképessége alapján előzetesen inkább felé billen a mérleg nyelve. Tudatos és technikás versenyző, amivel képes lehet dominálni ezt az összecsapást – fogalmazott Őze Balázs.

A mérlegen Molnár Benjamin, mellette szombati ellenfele, Jorge Garcia Urbina
Fotó: Péter B. Árpád

A sportember azt is elárulta: a szombat esti gála féléves szervezőmunka eredménye, a helyszínválasztásnál pedig fontos szempont volt, hogy Benjamin szülővárosában rendezzék, amely az ő esélyeit növelheti a címmeccsen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában