A fizioterápia világnapja alkalmából

2023.09.11. 15:03

Szakmai rendezvény a Balance Medical Centerben

Lentiben a napokban a Balance Medical Center adott otthont a fizioterápia világnapja alkalmából tartott szakmai rendezvénynek, melyet közösen szerveztek a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társaság Nyugat-Dunántúli Régió Zala megyei Szervezetével és a PTE ETK Zalaegerszegi Képzési Központtal. 

Korosa Titanilla

Dr. Szolnoki Nikolett (j) a hiperbár oxigénterápia jótékony hatásairól beszélt

Fotó: Korosa Titanilla

Több érdekes témát érintettek az előadók a rendezvényen, melyen közel 100 szakmabeli vett részt, szó volt például az iskolatáska viselésének hatásáról a testtartásra és a járásképre a kisiskolások körében.

Dr. Szolnoki Nikolett,  a Balance Medical Center orvos igazgatója, aki a hiperbár oxigénterápia fizioterápiával való gyakorlati kombinálásáról tartott előadást, elöljáróban elmondta: annak köszönhető, hogy Lentibe került a szakmai szimpózium, hogy idén májusban az egészségcentrum a PTE ETK Zalaegerszegi Képzési Központ gyógytornász hallgatóinak képzőhelyévé vált. Itt elsajátíthatják a hallgatók, hogyan lehet a hiperbár oxigénterápiát együtt használni a fizioterápiával, a hagyományos gyógytornász technikákkal, illetve egyéb módszerekkel.

Papp Judit és Vaspöri-Laki Andrea is előadást tartott
Fotó: Korosa Titanilla

Papp Judit, a Balance Medical Center fizioterápiás szaktanácsadója arról beszélt a szakmai nap kapcsán, hogy nagyon fontos számukra az együttműködés a zalai és dunántúli kollégákkal. A rendezvényre főként gyógytornászok, gyógymasszőrök, fizioterápiás asszisztensek érkeztek. A Balance Medical Centerben is megtalálhatók ezek a szakemberek, akik nemcsak a gyógyászatban, hanem a spa és wellness kezelésekben is rendelkezésre állnak, és komplex fizioterápiás ellátást biztosítanak a pácienseknek. 

Vaspöri-Laki Andrea gyógytornász, a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társaság Zala Megyei Szervezetének elnöke pedig azt emelte ki szervezőként, hogy ezen a napon szeretnék a szakmájuk fontosságára felhívni a figyelmet a szakmai berkekben és a civilek közt egyaránt. A gyógytorna és a fizioterápia is fejlődik, egyre több tudományos kutatás bizonyítja, hogy a gyógyászat ezen ága hatékony bármilyen klinikai területen, bármely életkorban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában