Bál koronázta a napot

2023.09.26. 16:45

Rég látott népes felvonulás ünnepelte a szüretet Söjtörön

Két év kényszerszünet után ismét rendezett szüreti felvonulást az önkormányzat, s a falun rég látott népes menet vonult végig.

Varga Andor

A szüretet hat lovas vezette

Forrás: ZH

Igazi különlegességként a felvonulás élén hat lovas haladt, de ehhez méltó volt a folytatás is: a település honlapjának beszámolója szerint tíz kistraktor, négy platós kisteherautó, két terepjáró, egy törpelovas fogat, valamint a polgárőr egyesület autója vett részt benne. Az egyik teherkocsin pedig a söjtöri népdalkör tagjai foglaltak helyet, akiket menet közben végig háromtagú népi zenekar kísért.

A felvonulás széltében-hosszában bejárta a falut, mindenütt nagyszerű hangulatot varázsolva. A résztvevőket – köztük a helyi iskola néptáncos diákjait, akik a tanultakat többször is bemutatták – sokan étellel és itallal kínálták. A menet a tűzoltószertárnál ért véget, ahol vacsora, majd szüreti bál koronázta a napot.

– A falu nevében köszönöm a részvételt és a jó hangulatot mindenkinek – mondta Könyves Gábor polgármester. – A járművek vezetőinek és tulajdonosainak is, akik nem sajnálták az időt és a költséget erre a közösségi programra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában