Programajánló

2023.09.13. 08:00

Pannon Pantheon először Keszthelyen

Szeptember 8-án rendezték meg a fürdővárosban a Pannon Pantheon irodalomtörténeti konferenciát a kaposvári székhelyű Pannónia Kulturális Egyesület szervezésében.

Arany Horváth Zsuzsa

Az előadói asztalnál balról Manninger Jenő polgármester, Farkas Szilárd, Németh István Péter és Somogyi Zoltán

Fotó: Belovári András

Az egyesület 2019 óta meghatározó szereplője a Dél- és Nyugat-Dunántúl, elsősorban Somogy és Zala vármegyék kulturális életének.

Az egyesület ez idő alatt, elsősorban sikeres pályázatainak köszönhetően, mintegy 80 kulturális, irodalmi rendezvényt szervezett és több, mint 20 könyvet jelentetett meg, tájékoztatta lapunkat az egyesület és a keszthelyi önkormányzat munkatársa, Szemes Péter esztéta.

A Pannon Pantheon programsorozatot idén immár 5. alkalommal rendezték meg a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával. Az évfordulós irodalomtörténeti konferenciának ezúttal - első ízben - a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár adott otthont. Manninger Jenő polgármester köszöntőjét követően az érdeklődők, akik közül még Vas vármegyéből is érkeztek, Csokonai költészetének virágmotívumairól (Németh István Péter), a Hymnus "zivataros évszázadairól" (Kovács Zoltán), a Brumi-sorozat születéséről (Gombos Péter), Osztojkán Béla prózájáról (Somogyi Zoltán) és Csengey Dénes drámáiról (Szemes Péter) hallhattak tudományos előadásokat. A konferencia levezető elnöke Farkas Szilárd volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában