Közéleti vetélkedő a vásárnyitón

2023.09.17. 15:30

Vendégszeretetben példaértékű rendezvényt tartottak Felsőrajkon

A már hagyományos közéleti vetélkedő mellett gasztronómiai kínálat, kulturális program, süteménysütő verseny, valamint helyi termelők és kézművesek portékái várták mindazokat, akik részt vettek a Felsőrajkon szombat délután immár 11. alkalommal megrendezett Nemzetközi Kiállítás és Vásáron. A szombati délutáni rendezvény – amelynek díszvendége ezúttal Szlovénia volt – több száz érdeklődőt vonzott. A program ötletadó házigazdája, Vigh László országgyűlési képvisel mindezt azzal indokolta, hogy a muravidéki magyarság eddig is jelen volt a rendezvényen, ám így talán még jobban rájuk irányul a figyelem.

Gyuricza Ferenc

Berke László (balról), Takács Ottó Alajos, Ladányi Ibolya, dr. Kozma-Bognár Tamás, Magyar János és Vigh László a közéleti vetélkedőn Fotó: Gyuricza Ferenc

A vásár ünnepélyes megnyitóján elsőként a falu polgármestere, Zsuppánné Horváth Mária méltatta a rendezvény jelentőségét, majd Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere szólt arról, hogy az általa vezetett város lakói is nagy kedvvel, s örömmel várják a vendégszeretetben példaértékű rendezvényt. 

A kulturális műsorban a helyi általános iskola tanulói is felléptek Fotó: Gyuricza Ferenc 

A megnyitót követően került sor a sokak által érdeklődéssel kísért közéleti vetélkedőre, ahol ezúttal egy szürethez kapcsolódó feladat várt a résztvevőkre, nevezetesen szőlőszemeket kellett egy hébér segítségével egy tányérból egy üres pohárba átemelniük. A versengésben Vigh László mellett Ladányi Ibolya, a Zalaegerszegi Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetője, Berke László nagykanizsai rendőrkapitány, Takács Ottó Alajos, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Magyar János lendvai polgármester, valamint dr. Kozma-Bognár Tamás, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház főorvosa vett részt. A feladat teljesítésében – rendkívül szoros küzdelem mellett – utóbbi jeleskedett a legjobban.  

A zalaegerszegi Albatrosz Tánc és Sport Egyesület tagjai a színpadon Fotó: Gyuricza Ferenc 

A rendezvényen a korábbi években kialakult hagyományoknak megfelelően díjazták is a kiállítókat. A vásárdíjakat a stand megjelenése, a termék minősége, csomagolása és innovációja vagy tradíciója alapján ítéltek oda. Az első díjat a búcsúszentlászlói Pózvai István hentesmester vehette át, második díjjal a helyi Bakonyi Barnabás méhészetét ismerték el, a harmadik díjat a dióskáli Végvári Kálmán és felesége, mint borász-őstermelők kapták, míg különdíjjal a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény magyarszerdahelyi otthonát jutalmazták. A süteménysütő verseny amatőr kategóriájának fődíját a külsősárdi Bazsika Ferencnének ítélte oda a zsűri, míg profi kategóriában a Zalaegerszeg városa által benevezett torta nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában