Veterán járműszépségverseny a kastélyparkban

2023.09.03. 17:15

Idén is lenyűgözte a látogatókat a keszthelyi Concours d`Elegance

Idén is nagymúltú márkák elegáns járművei találkoztak a Concours d`Elegance veterán autószépségversenyen Keszthelyen, a Festetics-kastély parkjában

Péter B. Árpád

1960 előtti autócsodákat láthattak vasárnap a Concours d`Elegance látogatói

Fotó: Halász Gábor

E program hagyományosan klasszikus és luxusjárműveket vonultat fel, s egyben verseny is, amelyre motorkerékpárokkal, 1950 előtt gyártott, valamint 1950 és 60 közötti autókkal lehetett nevezni. A végső sorrendről szakmai zsűri döntött ezúttal is, és közönségdíj is gazdára talált.

A kastélyparkban klasszikus és luxusjárműveket is láthatott a publikum
Fotó: Halász Gábor

A látogatók a hétvégén közvetlen közelről csodálhatták meg a kiállított különleges járműveket, s beszélgethettek tulajdonosaikkal, akik egy-egy motor vagy autó legendás múltjába és „titkaiba” is bevatták az érdeklődőket.

A tulajdonosokkal beszélgetve a vendégek számos érdekességet is megtudhattak egy-egy modellről
Fotó: Halász Gábor

Szombaton a motorkerékpárok, vasárnap a kocsicsodák versengtek rangos díjakért, közben pedig koncertek szórakoztatták a vendégeket, így például a szlovén Eightbomb rockabilly zenekar, a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar és a Marching Jazz Band.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában