Az önkormányzat segít

2023.09.04. 12:30

Hozzájárulnak az iskolakezdéshez Tófejen

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően Tófej község önkormányzata idén is beiskolázási támogatással szeretne hozzájárulni a helyi családok tanévkezdéssel járó kiadásaihoz.

Gyuricza Ferenc

Illusztráció

Forrás: freepik.com

A vonatkozó rendelet értelmében a tófeji lakcímmel rendelkező, életvitelszerűen a településen élő középiskolás tanulók után egyszeri 25 ezer forintos támogatást biztosítanak. Az összeg kifizetésének feltétele az iskolalátogatási igazolás benyújtása, ám azon tanulók, akik tanulmányi eredményeik miatt tanévet kényszerülnek ismételni, a támogatást nem vehetik igénybe. 

Ugyancsak 25 ezer forint egyszeri támogatást kapnak a tófeji lakcímmel rendelkező, életvitelszerűen a községben élő, s a helyi Kincskereső Általános Iskolában tanuló 1-8. évfolyamos tanulók, míg a helyi Mesesziget Óvodába járó, tófeji lakcímmel rendelkező, a településen életvitelszerűen élő gyermekek után egyszeri 10 ezer forint támogatást nyújt az önkormányzat. A támogatások kifizetése szeptember 5-én kezdődik az önkormányzat pénztárában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában