Pannon Egyetem

2023.09.13. 15:30

Három új, körforgásos gazdasághoz kapcsolódó képzéssel debütálnak Nagykanizsán

A Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ tanévnyitó ünnepségén szerdán köszöntötték azt a 137 magyar és 9 külföldi hallgatót, akik hét szakon kezdik meg tanulmányaikat.

Benedek Bálint

Elismeréseket is átadtak, az egyiket dr. Jaskó Szilárd vehette át. Balról: dr. Kaszás Nikoletta, dr. Jaskó Szilárd és Dr. Molnárné Dr. Barna Katalin

Fotó: Szakony Attila

Az elnökség ünnepélyes bevonulását követően Dr. Molnárné Dr. Barna Katalin, a Pannon Egyetem oktatási rektorhelyettese köszöntötte az elsőéveseket. Beszédében kiemelte: a tanulmányaikat most kezdő hallgatóknak izgalmakkal teli időszak következik. Ez amolyan fordulópont az életükben, hiszen innentől kezdve készülnek a munkaerőpiacra, és versenyelőnyre szeretnének szert tenni azzal a tudással, amit e falak között kapnak.

- Az oktatóink rengeteg energiát fordítanak arra, hogy a hallgatóknak mindig a legkorszerűbb ismereteket adják át - folytatta. - Az egyetem igyekszik lépést tartani minden gazdasági és társadalmi elvárással. Az együttes, közös munka juttatta el a Pannon Egyetemet arra a szintre, hogy itthon és nemzetközi színtéren is előkelő helyeken szerepel.

Bizzer András alpolgármester is szólt a hallgatókhoz. Rámutatott: manapság az energia, a klíma, a fentarthatóság és a nyersanyagok kérdése halaszthatatlan válaszokat vár éppen olyan tehetségektől és szakmai közösségektől, mint a Pannon Egyetem, s annak nagykanizsai kampusza.

- Egy olyan új szemlélet és gyakorlat van születőben itt, amely a jövő kialakítását szolgálja - fogalmazott. - És ezáltal egyre elismertebbé válik, megalapozva városunk körforgásos modelljének megszületését, mellyel remélhetőleg Nagykanizsa is utoléri a saját lehetőségeit. És e sikert és elismerést már most visszaigazolják mindazok, akik e kampuszt választották, köztük a külföldről érkezett hallgatók. Reméljük, hogy tanáraikkal együttesen értékként tekintenek a történelem tapasztalatára, a múlt tudására, hogy megteremtsék általuk a jövő fenntartható világát.

 

Ezután a díjak átadása következett. Az egyetemi kampusz duális partnere, a Hotel Karos SPA Nívó-díjat adott át a legkiemelkedőbb tanulmányi eredményt elért harmadéves turizmus-vendéglátás alapszakos hallgatónak, Sólyom Márk Péternek. A Pannon Egyetem szenátusának döntése alapján Pro Universitate Pannonica Emlékérem nagyezüst kitüntetésben részesült dr. Jaskó Szilárd oktató, az Alkalmazott Informatikai Tanszék docense.

- A 2023-as tanév egy újabb fontos, stratégiai mérföldkő elérését jelentette az egyetemünk életében - fogalmazott dr. Kaszás Nikoletta, a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ főigazgatója. - Három új, körforgásos gazdasághoz kapcsolódó képzéssel debütálunk, amiből kettő angol nyelven is indul. Mindennek eredményeként immáron mintegy 20 külföldi diák is tanul Nagykanizsán. Így a közösségépítésben, közösségfejlesztésben számunkra is akadnak új kihívások, vagy mondhatnám azt is, hogy lehetőségek. A szívem mélyéről köszönöm a város és egyetemünk vezetésének és a karok képviselőinek a biztos hátteret. Valamennyi kollégám támogatását és áldozatos munkáját. Még mindig, mi együtt vagyunk a Grund!

Az eskütételt követően Dr. Molnárné Dr. Barna Katalin és Dr. Kaszás Nikoletta kézfogással fogadta egyetemi polgárrá az elsőéves hallgatókat. 

Az eseményen a nagykanizsai zenetanárok alkotta MeArMa Trió klasszikus zenei formációja is fellépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában