A bírálatokat Best in Show-val zárják

2023.09.12. 15:01

Ez a két nap a kutyákról szól

Kiállításra és tenyészszemlére várják a tulajdonosokat, valamint az érdeklődőket ezen a hétvégén Zalaegerszegen a gébárti tófürdőbe.

Arany Gábor

Két szőrős szépség a sok közül

Fotó: ZH Archív/Pezzetta Umberto

A Zala Megyei Kynológiai Egyesület szombaton és vasárnap nemzeti CAC kutyakiállítást és országos tenyészszemlét rendez, amelyen a megnyitót mindkét nap 10 órakor tartják. A kutyabírálatok 10.30-kor kezdődnek, ezek sorát  délutáni a legjobbak bemutatójával, a Best in Show-val (BIS) zárják. A programban fiatal felvezetők, tenyészpárok, tenyészcsoportok versenye is lesz, valamint baby BIS, kölyök BIS, junior BIS és felnőtt BIS címeket  is kiosztanak. A kiállítással egyidejűleg tenyészszemlét tartanak a terrierek, a tacskók, az orosz fekete terrier klubjához tartozó kutyáknak. Több éve már a nem elismert fajtáknak és  törzskönyvvel nem rendelkező fajta tiszta kutyáknak (hobby kategória) és keverék kutyáknak (egyéb kategória) is tartanak szépségversenyt ugyanolyan díjazással, mint a CAC kiállításra nevezett ebeknél. A nemzetközi bíró mindkét nap 13 órakor kezdi a bírálatokat. 

A bírálatok végeztével dogdancing-bemutató (táncolókutyashow) kínál szórakozást, ezt a díjkiosztó ünnepség követi. A vasárnapi programban agilitybemutatót tekinthetnek meg az érdeklődők a díjkiosztó előtt. Vasárnap a Supreme Best is Show-val zárul a kiállítás és szemle.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában