Rendezvény

2023.09.10. 09:28

Eszterfeszt vadászati fesztivált tartottak Eszteregnyén

Szombaton rendezték meg az EszterFeszt elnevezésű kézműves, gasztronómiai és vadászati fesztivált a településen, ahol a falu legifjabb lakóit is köszöntötték.

Korosa Titanilla

Németh Bence és Németh-Simon Tamara ikreit, Blankát és Milánt is köszöntötték, balról Kele Lajos, Németh Szilvia közművelődési munkatárs és Cseresnyés Péter

Fotó: Korosa Titanilla

Kele Lajos polgármester az eseményről elmondta, hogy három éve hívták életre azzal a céllal, hogy mivel a településen működik vadásztársaság, bemutassák a vadászokat, a vadászatot másik oldalról is, hisz többek szemében rossz a megítélésük. A rendezvényen igyekeztek a vendégeket megismertetni a vadgasztronómiával, különféle vadhúsból készítettek a csapatok ételeket. A jótékonyság is szerepet kapott, a bevételt idén a településen újonnan kialakított bölcsőde javára ajánlották fel. A program lebonyolítására az önkormányzat két pályázaton 1-1 millió forintot nyert el.

Fotó: Korosa Titanilla

A három év alatt már hagyományossá vált programra érkeztek vadászvendégek Szlovéniából Radamosból, ők többféle húsból készítettek pörköltet, de volt, aki nem a vad mellett döntött és paradicsomos húsoskáposztát, vagy halászlét készített, de palacsinta is sült a fesztiválon.

Részt vett a rendezvényen és a megnyitón szólt a megjelentekhez Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térsége országgyűlési  képviselője is. A politikus kiemelte, hogy sokak számára fontos ez a kormányzat által is támogatott közösségi esemény, ahol össze tudnak jönni, szórakozni és jókat beszélgetni, ami fontos az életben.

A megnyitó keretében köszöntötték a település legifjabb lakóit, az elmúlt egy évben 10 kisgyermek született Eszteregnyén, nekik és szüleiknek ajándékkal kedveskedett az önkormányzat.

Fotó: Korosa Titanilla

A délután folyamán zenés, szórakoztató program is színesítette a rendezvényt, mellyel igyekeztek minden korosztályt megszólítani, illetve szakmai zsűri értékelte az elkészített ételeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában