Miénk itt a tér

2023.09.05. 20:00

Esős zalaegerszegi Belvárosi Szüret 15 évvel ezelőtt

Zalaegerszegen 2008. október 3-án rendezték meg először az őszi vigasságot, a Belvárosi Szüret elnevezésű programot. Péntek délben tér- és utcazene nyitotta meg a rendezvényt, mazsorettek, fúvósok, táncosok vezették fel a szekeres menetet.

Nagy Betti

Belvárosi Szüret Zalaegerszegen 2008-ban

Péntek este bordalverseny, zenei rendezvények, többek között a Kocsmazaj együttes koncertje és szüreti vigadalom zárta a napot. Szombaton sajnos a hirtelen jött rossz idő miatt igen kevés volt az érdeklődő. Sok, szabadtérre szervezett program tető alá kényszerült. A zord időjárás miatt kevesen látogatták a Kvártélyház udvarán és az Iskolaközben felállított színpadon egymást követő gyermekeknek és felnőtteknek szóló előadásokat. A kisebbeknek szóló kézműves foglalkozások a Göcsej Üzletház épületébe szorultak. 

 

Ugyancsak ez volt a helyszíne a borversenynek is, ahol a zsűrizés különlegességgel is szolgált, hiszen a borbírálatban – szakértők közreműködésével - dr. Hóbor Erzsébet, Rosta Sándor és Németh János, Zalaegerszeg díszpolgárai vehettek részt. A felhívásra tizenkét nevezés érkezett, az étékelés során a „pályázó” nedűk közül a balatongyöröki Mátrai Tibor vörösbora érdemelte ki a Zalaegerszeg Díszpolgárai Bora kitüntető címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában