Próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kaptak

2023.09.11. 16:12

Elütött őzet és szarvasokat dolgoztak fel

Kocsmában jutott vadhúshoz az a 48 éves pusztaedericsi férfi és 51 éves pécsi társa, akinek ügyében a bíróság a napokban hozott ítéletet.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Salivanchuk Semen

Az egerszegi törvényszék közlése szerint  2022. január 8-án hajnalban a két férfi ittas állapotban Pusztaedericsen a kocsmában töltötte idejét, amikor ismeretlenekből álló társaság  toppant be és felajánlottak nekik ingyen egy őzet, amit gépjárművel a Pusztaedericsre vezető úton ütöttek el. A vadásztársaság tulajdonát képező, 63 ezer forint értékű elpusztult állatot a két férfi elfogadta. Ez után a falubeli férfi lakásához vitték szerzeményüket, kizsigerelték, megnyúzták, a húsát pedig használaton kívüli személyautóban rejtették el. A páros  még ugyanazon a napon szarvashúshoz is jutott, ugyanis a település egy lakatlan házához mentek, amit a pécsi férfi meg akart vásárolni. Odafelé menet észrevettek az út szélén két elütött, szintén a vadásztársaság tulajdonát képező szarvas tetemét is. Ezeket behúzták az üres ingatlan melléképületébe, majd megkezdték a feldolgozásukat. A két elütött szarvas ellopásával a vadásztársaságnak további 242 ezer forint kárt okoztak. 
A Zalaegerszegi Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségüket beismerő és a tárgyaláshoz való jogukról lemondó férfiakat bűnösnek mondta ki pénzmosásban és lopásban. Az előbbi esetben azért mert, pénzmosást követ el az is, aki a más által elkövetett büntetendő cselekményből származó vagyont _  jelen esetben az elütött őzet _ megszerzi, felette rendelkezési jogosultságot szerez. A bíróság mindkettőjüket 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.
Az ítéletet a vádlottak és védőik elfogadták, míg az ügyész 3 napot tartott fenn a fellebbezés megfontolására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában