Zalaegerszegről indult a 25 kilométeres túra

2023.09.30. 15:14

A szívükért tekertek

Félóránként öt perc séta 17 százalékkal csökkenti a szív-érrendszeri betegségek kockázatát.

Mezőny indulás előtt a Dísz téren

Fotó: A szerző

 Már napi pár perc mozgással is sokat tehetünk az egészségünkért, ennek szellemében szervezett kerékpáros túrát a Zalaegerszegi Szív- és Érbeteg Egyesület, valamint az Életet az Éveknek zalai szervezete. 

Szombaton délelőtt 10 órakor a zalaegerszegi Dísz térről indult el hetvennél több kerékpáros a Tekerj a szívedért! elnevezésű túrára, ami Zalaszentgyörgyre vezetett, ahol szív világnapi megemlékezést tartottak, majd pedig délután tértek vissza a városba. Az indulás előtt volt mód vérnyomás- és pulzusmérésre, valamint a kerékpárok átvizsgálására a rendezvény támogatóinak köszönhetően.

A megnyitón dr. Németh Barnabás, a szervező egyesület elnöke elmondta, az ülőmunkát végzők számára félóránként öt perc séta 17 százalékkal csökkenti a szív-érrendszeri betegségek kockázatát. Napi fél óra mozgás, séta, kerékpározás, pedig már 30 százalékos javulást hozhat. 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai azt mutatják, hazánkban 2020-ban a keringési rendszer betegségei miatt közel 33 ezren vesztették életüket. Az összes halálozás 54 százalékát  a szív- és érrendszeri betegségek okozzák.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában