A beruházás első szakaszának költsége eléri a 300 millió forintot

2023.08.23. 13:30

Zajlik a csapadékvizet elvezető rendszer rekonstrukciója Lentiben

Jelenleg a városban két helyszínen, a Kossuth úton a városközpontban és a településről Rédics felé kivezető részen, a VÉDA-kapu környékén zajlik a csapadékvizet elvezető rendszer rekonstrukciója. A beruházás részleteiről szerdán sajtótájékoztatón számolt be Horváth László polgármester és Hordós Krisztina, a kivitelező Le-Ko Kft. ügyvezetője.

Korosa Titanilla

A Kossuth úti munkaterületen tartották a sajtótájékoztatót, (b-j) Horváth László, Hordós Krisztina és Tompa Mónika műszaki ellenőr

Fotó: Korosa Titanilla

- A csapadékvíz-csatornák rendbetétele fontos feladat a városban - jelezte Horváth László. - A régi betonból készült elvezetőrendszer elemei elhasználódtak, több helyen beszakadtak, letörtek, a hibákat a szakemberek kamerázással is felderítették. Időszerű a rekonstrukciót elvégezni. Figyelembe véve a mostani időjárási hatásokat, a gyakran lehulló extrém mennyiségű csapadékot, szükség van a rendszer felújítására. Lentiben mintegy 100 km csapadékvízelvezető rendszer található a 70 négyzetkilométeres város területén. Ennek egy része zárt, egy része része betonozott, fedett, vagy csővezetéken húzódik a nagyforgalmú utak mellett kiépített víznyelőkkel.

A beruházás első szakaszának költsége eléri a 300 millió forintot. A megvalósuló munkálatokról Hordós Krisztina elmondta, hogy a Dózsa és a Kossuth utcában lévő csapadékvíz gerinccsatorna kiváltását végzik el teljes, 1,5 kilométer hosszban. A régi, szűkebb keresztmetszetű beton csatornák helyett korszerűbb, áramlás szempontjából előnyösebb műanyag elemeket építenek be, illetve nagyobb átmérőjű beton csővezeték is létesül. Az első, 806 méteres szakasz a Kossuth út 6. számú társasház elől indul és az utca déli oldalát érinti az Ifjúság utcáig, onnan vezetik át az északi oldalra. A gerincvezeték a Templom téren halad át, itt a Kossuth út északi oldalát bontják fel, ennek a résznek a befogadója a Dózsa utcában lévő parkoló melletti akna lesz. 

A másik, 709 méter hosszú szakasz a Kossuth út északi oldalán indul a városból kivezető részen és befelé a Vörösmarty utcánál végződik. Az érintett területen a kapubejárókban vasbeton teherelosztó lemezeket helyeznek el. 

Horváth László hozzátette, hogy a beruházás keretében mintegy 50, különböző törzsméretű fát vágnak ki, mert zavaróak forgalomtechnikai szempontból és a csapadékvíz-rendszer működését illetően is. Természetesen mindegyiket pótolják a kivitelezés végeztével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában