A közművek teljes rekonstrukciója folyik

2023.08.15. 18:00

Tavaszra megújul a Perlaki utca déli része (fotógaléria)

A néhány éve felújított északi rész után megszépül a Perlaki utca déli része is Zalaegerszegen, hangzott el a kedd délutáni helyszíni sajtótájékoztatón.

Mozsár Eszter

Jelentősen megnövelik a beton csapadékcsatorna átmérőjét.

Fotó: Pezzetta Umberto

A jelentős összköltségű, önkormányzati, állami és uniós forrásokból finanszírozott munkálatok során kicserélik a közműveket, majd leaszfaltozzák a Hock János utca és Ebergény utca közötti szakaszt. Jelenleg a csapadékvíz elvezetésen dolgoznak a szakemberek.

A mostani beruházás egy folyamat része, mondta elöljáróban Balaicz Zoltán polgármester, aki rámutatott: a Perlaki utca északi felén egyszerre valósították meg annak idején a közműfejlesztéseket, járdaépítést, útaszfaltozást, s annak példájára szeretnék hasonlóan renoválni az utca másik szakaszát. Ebben a városrészben több évtizedes lemaradást pótolnak, így tavaszra teljes egészében megszépül az egész utca, ami a város egyik éke lesz, tette hozzá a polgármester.

A helyszíni bejáráson Maza Renáta útépítési szakreferens, Domján István és Balaicz Zoltán.
Fotó: Pezzetta Umberto

Domján István településrészi önkormányzati képviselő arról tájékoztatott, hogy a Karácsony Sándor utcában lévő csapadékcsatorna tehermentesítése érdekében a Perlaki utca egykori, 30 centiméter átmérőjű beton csapadékcsatornáját 1 méter átmérőjűre cserélik. Így a mostanában egyre nagyobb mennyiségben lezúduló esőt biztonságosabban vezethetik el. Az ivóvíz gerincvezetékét 156 méter hosszon újítják fel, s egy darab föld feletti tűzcsapot is létesítenek. A szennyvízcsatornát a korábbi csapadékcsatorna nyomvonalán alakítják ki 145 méter hosszan. A beruházás során egyes ingatlanoknál a közös víz- és szennyvízbekötő vezetékeket megszüntetik és önálló bekötéseket építenek ki.

A víziközművek cseréje után a gázvezetékek rekonstrukciója következik 270 méter hosszan. A járdákat 320 méter hosszan aszfaltozzák, legvégül az egész utca ugyancsak új aszfaltréteget kap. A munkálatokkal várhatóan 2024 tavaszán végeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában