Játékos délelőttöket kínáltak

2023.08.30. 15:00

Nyárzáró parti a Deák-teraszon

Az utolsó nyári szünidei napok egyikén, augusztus 29-én, kedden nyárzáró partival búcsúzott a Deák-terasz, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár három éve indult vakációs programja, amely a könyvtár előtti téren júliustól heti kétszer kínált játékos délelőttöket a gyerekeknek és családjaiknak.

Arany Horváth Zsuzsa

Az utolsó partira is sokan mentek, köztük a szélcsengő készítők

Fotó: Pezzetta Umberto

Tóth Renáta igazgató az idei tapasztalatokról szólva portálunknak elmondta, több mint 500 látogató kereste fel ezen a nyáron a Deák-teraszt, a nagyszülők és az unokák érkeztek együtt. A résztvevők pecséteket gyűjthettek, 5 pecsétért kézműves, tízért könyvtári ajándékcsomag járt. A "Szelek szárnyán" nevet viselő szélcsengő készítő pályázatra 31 munkával jelentkeztek a könyvtár felhívását elfogadók. A fenntarthatóság, a környezettudatosság, az újrahasznosítás jegyében a legkülönfélébb anyagokból készült szélcsengők fotóira a gyermekkönyvtár közösségi oldalán szavazhattak az érdeklődők, a legjobb három alkotás készítői könyvtári ajándékcsomaggal lettek gazdagabbak. (Idén a nagykutasi könyvtár olvasói is csatlakoztak a játékhoz.) A Deák-teraszra látogatók közül sokan be is iratkoztak a gyermekkönyvtárba, sőt, volt pedagógus olvasójuk kézműves alapanyagokkal is támogatta a könyvtárosok rendhagyó vállalkozását. A siker garantálja, hogy a Deák-terasz jövőre újra kinyit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában