Roma és nem roma művészekkel

2023.08.21. 19:30

Nyáresti zenei kavalkád a kanizsai Erzsébet téren

Nyáresti kulturális kavalkáddal várta az érdeklődőket szombat este az Erzsébet téren a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat és az "Anosztru" Országos Egyesület.

Pásztor András

A 100 Tagú Cigányzenekar Kamarakórusa nagy sikert aratott Kanizsán

Fotó: Gergely Szilárd

Mint azt Teleki László, a roma nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta: közel tízéves hagyomány, hogy az államalapítás ünnepét megelőzően zenei programot szerveznek a sokszínűség jegyében.

- A Covid időszaka alatt nem tudtuk megtartani a programot, de tavaly már ismét nagy sikert aratott a zenei kavalkád - emlékeztetett Teleki László, aki hozzátette: minden évben roma és nem roma művészeket hívnak meg, ezzel is erősítve a másság elfogadását, a toleranciát és a békés együttélés gondolatiságát.

Szombaton az Erzsébet téren közel 250 vendég élvezhette a 100 Tagú Cigányzenekar Kamarakórusát, majd Malek Andrea műsor szórakoztatta az egybegyűlteket. Végül a nagykanizsai Kopár Antal és zenekara muzsikált, őket szintén nagy örömmel hallgatta a több száz fős közönség.

Az este fél tízig tartó koncerteket követően Teleki László úgy fogalmazott: pontosan látszik, hogy a kanizsaiak szeretik a szabadtéri zenei rendezvényeket, ezért a jövőben is megpróbálnak hasonló programokat szervezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában