Fejlesztések

2023.08.29. 11:10

Modern, rendezett intézményi környezet Csesztregen

Kisebb fejlesztéseket végeztek Csesztregen a nyár folyamán a helyi nevelési és oktatási intézményekben, így megújult környezetben kezdhetik meg a gyerekek a nevelési-oktatási évet.

Korosa Titanilla

Térköves pályát alakítottak ki az óvoda udvarán, ottjártunkkor még zajlott a munka

Fotó: Korosa Titanilla

Saját forrásból történtek a munkálatok, tudtuk meg Bedő Róbert polgármestertől.

– A 14 fős minibölcsődében kialakítottunk egy 25 négyzetméteres  gumiburkolatú teraszt, hogy esős időben is tudjanak a kicsik fedett helyen, biztonságosan játszani, levegőzni – mondta Bedő Róbert. – Az óvodaudvaron egy ellipszis alakú térköves burkolatú pályát építettünk, ahol a kis játékmotorokkal tudnak körbemenni. Teljes kapacitással működik az óvodánk, és azért az udvar mérete korlátozott, ezzel most a pályára „tereltük” játékosan a motorosokat, és közben nem zavarják a társaikat. Ehhez társul még, hogy az óvoda és az iskola épületének homlokzatát megújítottuk, köztük az intézményi logókat, illetve újraszíneztük az épületet, hisz már közel 10 éve készült a felújítás, így időszerű volt a frissítő festés.

A polgármester hozzátette, hogy odafigyelnek intézményeik karbantartására, a rendezett, modern környezet olyan plusz, ami vonzóvá teszi a helyi szolgáltatásokat a szülőknek. A bölcsődében és az óvodában is „telt ház” van, utóbbiban tavaly engedélyezték a létszámtúllépést, így egyik csoportba már 25-en járnak, összesen pedig több mint 70-en, az állami fenntartású iskolában pedig közel 170 a tanulók száma. A helyiek mellett a környező településekről is választják a szülők gyermekeiknek a csesztregi intézményeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában