A kertek még nincsenek veszélyben

2023.08.06. 12:00

Megemelkedett a Principális-csatorna vízszintje Nagykanizsánál

Nagykanizsán a kiskanizsai városrész közúti hídjáról is jól látható, hogy a Principális-csatorna vízszintje az előző napokhoz képest majdnem a duplájára emelkedett, ám a kerteket nem veszélyezteti.

Benedek Bálint

Fotó: Gergely Szilárd

A Nyugat-dunántúli Vízügyi igazgatóság honlapján negyedóránként frissülő adatok alapján az elmúlt napok esőzései valóban jelentősen emelték a vízszintet. Összehasonlítási alapként augusztus 4-én pénteken 70 centimétert is mértek Nagykanizsánál. Ugyanitt vasárnap 138 centiméteren áll a Principális-csatorna vízszintje. A csapadék pedig nem tágít, ha nem is túl nagy intenzitással, de még midig esik az eső.

Fotó: Gergely Szilárd


Megkérdeztünk egy, a Pivári utcában lakót, akinek a kertje a csatornáig vezet. Pasqualetti Gyula szerint valóban alaposan felduzzadt a csatorna vízszintje, de egyelőre nem veszélyezteti a területüket. Ettől függetlenül folyamatosan nyomon követi a helyzetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában