Torlódásokra számítsunk

2023.08.23. 11:38

Lezárások, útfelújítások Zalaegerszegen

Sorra újulnak meg Zalaegerszeg útjai, amelyhez türelemre is szükség van az ottlakók és az arra közlekedők részéről.

Fehér Márk

Felújítások zajlanak Zalaegerszegen

Fotó: Fehér Márk

Kosztolányi utca
Jó ütemben halad Zalaegerszegen a Kosztolányi utca kétirányúsítása. Az útra szinte mindenhol felkerült az aszfaltburkolat, már csak az utolsó simításokat végzik a szakemberek. A Petőfi-iskola előtt a járdát készítik elő a tanévkezdésre. A járművezetőknek azonban érdemes figyelni a közlekedési szabályokra, lezárásokra, terelésekre. 

Újul a járda a Petőfi-iskola közelében
Fotó: Fehér Márk


A Göcseji útról a Kosztolányi utcára rá lehet hajtani, az első akadályba a Béke ligeti utcánál ütközünk, ugyanis ebbe az utcába tilos a behajtás az építkezés miatt. Az új aszfalton tovább haladva az iskola előtt munkagépek foglalják el a fél útpályát, a Petőfi utcai kereszteződésnél érdemes odafigyelnünk, bár elsőbbségünk van a Petőfi úton haladókkal szemben, de a lámpa itt nem működik. Ezután a kereszteződés után is találkozhatunk munkagépekkel és dolgozó munkásokkal, éppen ezért érdemes körültekintően és lassan közlekedni.

Hétfőn és kedden nagy bonyodalmat okozhatott a közlekedőknek, hogy  a Kovács Károly térnél lezárásba ütköztek, itt ugyanis aszfaltozási munkálatok zajlottak. A Kovács Károly térnél tehát le kellett hajtani a Kosztolányi utcáról és a Berzsenyi Dániel utcán folytatni utunkat. Ha már Berzsenyi utca… A Pázmány Péter utcáról a Kosztolányi utca felé behajtani tilos táblát találtunk, hiszen nem tudtuk merre folytatni utunkat a Kosztolányi utcához érve. Ezt  felújítást kedden befejezték a munkások.

Utolsó simítások a Kosztolányi utca végén kedden
Fotó: Fehér Márk

Batthyány Lajos utca (az aszfaltozást szerdára befejezték)
A Balatoni úttól le volt zárva a Batthyány Lajos utca. Sem a Balatoni útra, sem a Balatoni útról nem lehetett rá hajtani. A Mártírok út felől vagy a Zala Pláza felől lehetett rácsatlakozni az utcára. Innen sem engedtek rá a Batthyány Lajos utcára a város felé, ugyanis nem tudtunk erre bejutni a városba, csak akkor volt lehetséges a behajtás, ha úti célunk oda vezet. És természetesen a Kölcsey Ferenc utcáról sem lehetett a város felé felhajtani a Batthyány Lajos utcára. Ezeket a munkálatokat kedden befejezték az ott dolgozók.

A Batthyány Lajos utca egy része, csak a célforgalom számára volt járható kedden
Fotó: Fehér Márk


A Zala folyó felé haladva a híd után egy másik felújításba ütközünk, ahol fél pályán halad a forgalom lámpás irányítás mellett. A Zala-híd és a Ságodi út között végeznek aszfaltozási munkálatokat, amely néhány napot még igénybe vesz.

Aszfaltozási munkálatok a Kaszaházi úton 
Fotó: Fehér Márk

Munkácsy Mihály utca
A Kaszaházi útról a város felé haladónak le kellett térniük a ZTE Arénánál valamelyik irányba (hisz az utca végén bójákba ütköznének) a piac felé vagy pedig a Zala Pláza irányában. Akik a piac irányába közelítették volna meg a várost a Munkácsy Mihály utcán keresztül, az utca vége felé szintén útlezárásba ütköznek. 

A Munkácsy Mihály utca építési munkálatok miatt csak a Balatoni út felől járható
Fotó: Fehér Márk

A Szeglet utcán keresztül a Jákum Ferenc utcán át tudunk rákanyarodni a Rákóczi Ferenc utcára, ahol csak jobbra, tehát az Interspar irányába lehetséges a haladás. Legkorábban az Arany János utca felé tudnak lekanyarodni. Ha a Kisfaludy utca felé vennék az irányt, akkor a Vizslaparki utca kereszteződésénél útszűkülettel kell számolnunk. Munkálatok miatt egy sávon halad a forgalom mind a két irányban.  (Szerdára már a Batthyány Lajos utca járható, így könnyebb a közlekedés a város felé). 

Félpályás lezárás a Kisfaludy és a Vizslaparki út kereszteződésében
Fotó: Fehér Márk

Ady Endre utca
A Göcseji úttól egészen a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremig zavartalanul autózhatunk az Ady utcán, itt azonban lezárásra kell készülnünk munkálatok miatt. Így a Mártírok utca felé kell kerülnünk.

 

Városunk épül, szépül és megújul, ám ez kompromisszumokkal jár. A lezárások miatt dugók alakulhatnak ki, főként a csúcsidőszakokban, reggel 8 és délután 4 óra körül. A közlekedők készüljenek fel, hogy nem mindig tudnak a megszokott útvonalukon haladni és nem várt forgalmi helyzetekre is készüljenek. Legyen minden közlekedő türelmes és óvatosan, hiszen mindez a városunk fejlődése érdekében történik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában