Sajtótájékoztató

2023.08.29. 14:00

Lehet újra posta Kiskanizsán?

A Magyar Posta Zrt. partneri együttműködési programja keretében egy vállalkozó jóvoltából lehetőség nyílt arra, hogy visszatérjen a kiskanizsai városrészbe hosszú távon a postai szolgáltatás.

Benedek Bálint

A Fidesz-frakció álláspontja egyértelmű, a kiskanizsaiak számára fontos a posta nyitása, balról: Dénes Sándor, Balogh László és Tóth Nándor

Fotó: Szakony Attila

Az üggyel kapcsolatban kedden a Bajcsy-Zsilinszky úton, az egykori gyógyszertár előtt Balogh László polgármester, Dénes Sándor és Tóth Nándor önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

– A Vagyongazdálkodási Zrt.-vel egyeztetve mód van arra, hogy a Bajcsy-Zsilinszky út 38/A. számú nem lakáscélú helyiséget közvetlenül bérbe vegye egy olyan tapasztalttal rendelkező vállalkozó, aki üzemeltetheti a postát – mondta a polgármester. – A Fidesz-frakció támogatja az elképzelést, reméljük ebben a kérdésben egyöntetű döntést hozhat a tulajdonosi bizottság. Bízom benne, hogy a baloldali közgyűlési többség nem gördít akadályt az együttműködés elébe, és rövidesen „közelebb jön a posta”. Az itt élő hatezer lakosnak nagy szüksége van a szolgáltatásra.

A városvezető szavait Dénes Sándor, a településrész önkormányzati képviselője is megerősítette. Hozzátette: örül annak, hogy Balogh László szívén viselte a kiskanizsaiak óhaját és kutatta a megoldási lehetőségeket.

– Az előzményekhez hozzátartozik, maradhatott volna Kiskanizsán posta, ha annak működését az önkormányzat, a város támogatta volna – fogalmazott. – A polgármester készített egy előterjesztést, amit sajnos nem fogadott el a közgyűlés, az ÉVE-frakció nem szavazta meg, azt mondták: a palini posta fontosabb. Kiskanizsán legalább kétszer annyian élnek, mint a másik városrészben, bár az is fontos lett volna. Most egy ilyen lehetőség kínálkozott, bízom benne, hogy a régi gyógyszertár helyén, az épület mögött több parkolási lehetőséggel megnyílhat a posta.

Tóth Nándor a bajcsaiakat is képviselve biztosan állította: a kiskanizsai a harmadik legnagyobb forgalmú posta volt korábban is. Az itt élők mellett jelentős átmenő forgalmat bonyolít a városrész.

– Ha megnyílhat, akkor közel 7-8 ezer embert szolgálhat ki – vélekedett a képviselő. – Biztos vagyok benne, hogy főleg az idősebbek körében könnyebbséget jelent egy kiskanizsai postaszolgáltatás közvetlenül a gyógyszertár és az orvosi rendelő szomszédságában. Nagy dolog lenne, hogy a korábban bezárt posták közül legalább egyet visszakaphatna a város.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában