Közösségi munka keretében

2023.08.18. 10:00

Lefestették a Paragos-patak hídjának korlátját

Közösségi munka keretében festették le a településen a látványtó mellett található Paragos-patak hídjának korlátját a helyiek a Nyitott Szemmel Alapítvány kezdeményezésére közösen.

Korosa Titanilla

A hídminkét oldalán lefestették a korlátot, középen (fehérben) Egri Éva

Fotó: Korosa Titanilla

Egri Éva polgármester elmondta, hogy a településen székhellyel rendelkező Nyitott Szemmel Alapítvány részéről a helyi születésű Bagonyainé Rolf Marianna és családja támogatja már két éve a hagyományőrző falunapi rendezvényt, általuk élvezhetik a koktélbárt a látogatók.

-Az idei falunapi rendezvényen az alapítvány támogatására összegyűlt összegből vásároltuk meg a festéket a híd korlátjának festéséhez, illetve kisebb javítási munkát is végeztünk a híd szerkezetén – tájékoztatott a polgármester. - A munkát az alapítvánnyal és a falu lakóival közösen végeztük el, hálásak vagyunk a segítségért a szervezet képviselőinek és minden segítőnek. Közösségformáló erővel bír a közös munka, és gondolkodás.

A látványtótól tovább haladva a hídon át erdei út vezet át a szomszédos Baglad község felé.

Egri Éva más aktualitásokról is beszámolt. Elmondta, hogy folyamatban van a településrendezési terv megalkotására vonatkozó pályázatuk előkészítése, illetve néhány héten belül megnyílik az önkormányzati tulajdonú szálláshely Fényesfelde Vendégház néven, mely a falu régi elnevezésére utal. Hozzátette, hogy várnak mindenkit, aki kíváncsi a településünkre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában