Vargányás, tarhonyás, nokedlis

2023.08.27. 14:00

Lecsónap Vorhotán

Először választották a zalaegerszegi településrészen szombaton közösségi programként a közös lecsófőzést a közösségi ház 10 éve felújított udvarán, ahova 12 főzőcsapat érkezett a délutáni órákban.

Arany Horváth Zsuzsa

A zsűri értékeli az étkeket, balról Bödör Károly, a Kiskondás Étterem szakácsa, Domján István önkormányzati képviselő, Farkas Ottó, a főzőcsapat vezetője, jobb szélen Dormánné Babolcsai Éva szervező

Fotó: Léder Anita

Domján István önkormányzati képviselő köszöntötte az egybegyűlteket, elismeréssel szólva a virágzó közösségi életért, amit a 2-300 fős Vorhotán tapasztalható. A rendezvények egyik motorja Dormánné Babolcsai Éva, az andráshidai Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület vezetője, aki kulturális műsorok szervezéséből is kiveszi a részét, nélküle nem lenne ilyen élénk közösségi élet Vorhotán sem. Éva lapunknak is elmondta, hálás a zalaegerszegi városrészek lakóinak, hiszen szívesen vesznek részt a programokban, összekovácsolódott közösségekről van szó.

A vorhotai lecsónaphoz a településrészi önkormányzat biztosította az alapanyagokat, azon felül ki-ki dúsíthatta plusz összetevőkkel, így volt, aki vargányás, nokedlis, tarhonyás, tejfölös, tojásos változattal jelentkezett. A résztvevők oklevelet, bort és csokit kaptak, s együtt fogyasztották el a lecsóvacsorát. A rendezvényt a Senior  Örömtánc Együttes és az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület műsora színesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában