Összesen 70 könnyű sérültet láttak el a hétvégén

2023.08.14. 12:30

Kisvidrát mentettek Keszthelynél a vízimentők

Vasárnap a keszthelyi bázison szolgálatot teljesítő vízimentők a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkáját segítették egy fokozottan védett emlős, egy kisvidra mentésében, olvasható a VMSZ - Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE Facebook-oldalán.

Varga Lívia

Pillanatkép a vízimentők hétvégéjéből

Fotó: VMSZ/facebook

A hétvégi beavatkozásokat taglaló bejegyzés egy hozzászólásából az is kiderül, hogy az aprócska négylábú a Somogy vármegyei Petesmalmi Vidrapark lakója lett.
A további beavatkozások közt szerepel egy hajótűz, amelyhez szombaton 11 órakor riasztotta a mentésirányítási központ az Alfa sürgősségi hajót a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság jelzése alapján. Mire az egység a helyszínre érkezett, a kigyulladt hajó vezetője sikeresen eloltotta a tüzet, személyi sérülés nem történt. Az Alfa személyzete a Balatonakali mólóhoz vontatta a hajót, ahol a tűzoltóság átvizsgálta azt, írják.
Balatonszepezd központi strandján egy fürdőző bokasérülés szenvedett, amit a strandolók jeleztek a vízimentőknek, ők rögzítették a sérült testrész, majd az OMSZ helyszínre érkező egysége kórházba szállította a sérültet.

Megmenekült a kisvidra
Fotó: VMSZ-facebook


Ezzel az esettel együtt a strandi vízimentők összesen 70 könnyű sérültet láttak el a hétvégén.
S egy jó hír a beszámoló végére: múlt héten újabb hét strandi vízimentő végezte el sikeresen a tanfolyamot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában