Több olvasói panasz is érkezett

2023.08.23. 12:00

Kátyúk borítják a hegyi útszakaszt Nagykanizsán

A liszói bekötő út felől megközelíthető Mórichelyi-hegy Nagykanizsa közigazgatási területéhez tartozik. A birtokokhoz vezető aszfaltburkolat állaga az elmúlt években leromlott és felújításra vár.

Benedek Bálint

A Mórichelyi-hegyre vezető úton egyeztettek a szakemberek, balról: Tóth Nándor, Kámán László és Radics Bálint

Fotó: Szakony Attila

Szerkesztőségünkhöz nemrégiben több olvasói panasz is érkezett, miszerint eső után szinte járhatatlanná válik a szakasz. Mindenütt kátyúk borítják, és az elmúlt időszakban lezúduló nagy mennyiségű csapadék csak tovább rontott a helyzeten. Az üggyel kapcsolatban megkerestük a miklósfai városrész önkormányzati képviselőjét, Radics Bálintot, aki azt ígérte, tájékozódik. Gyorsan reagált, a minap pedig helyszíni bejárást tartott képviselőtársa, Tóth Nándor és Kámán László, a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. műszaki városüzemeltetési igazgatója társaságában.

- Jól látható, hogy ezt a zártkerti utat rengeteg kátyú borítja, amik mélyek, szinte csak terepjáróval lehetne megközelíteni a telkeket - mondta Radics Bálint. - Mindenképp az a cél, hogy orvosoljuk a problémát. A helyzet viszont összetett: a térképen helyrajzi számmal ellátott egyik út a szántóföldre vezet, míg a szóban forgó szakasz másik számon található. Vagyis először a tulajdoni viszonyokat kell rendezni, s eztán gondolkozni azon, miként kezeljük a problémát. Kanizsa nagyon sok zártkerti úttal rendelkezik, ezek többsége nincs jó állapotban, a Mórichelyi-hegy különösen szép része a városnak, ezért a jövőben prioritásként kezeljük a felújítását.

Tóth Nándor Bajcsa városrész önkormányzati képviselője, aki szintén szívügyeként tekint a felújítás elindítására, hiszen a hegyhátakon több bajcsai illetőségű lakosnak is van birtoka.

Kámán László, a városüzemeltetési cég műszaki igazgatója egyetértett a képviselőkkel, szerinte az útszakasz állapota indokolja azt, hogy legalább a kátyúzás megtörténjen. A többi, hosszabb távú munkákról a város dönthet majd.

Mórichely a török korban lakott falu, majd puszta volt. A Mórichelyi-szőlőhegyen nagy élmény végigmenni, a zalai dombok látványa lenyűgöző. Nyugat felé tekintve még a Miklósfai halastavak víztükre is jól látszik. A zártkerti ingatlanok között sok gazda és őstermelő foglalkozik fenyőfatermesztéssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában