Traktort is húztak a gyerekek

2023.08.28. 19:00

Iskolások és óvodások piknikje az Ungi-hegyen

A szeptemberi iskolakezdés előtti hétfőn iskolásokat, óvodásokat, szüleiket és környékbeli települések polgármestereit látta vendégül Ungi-hegyi birtokán Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Benedek Bálint

Traktort is húztak a gyerekek az Ungi-hegyen tartott családi pikniken

Fotó: Szakony Attila

A felújított 200 éves présház mellé szervezett közös pikniken a meghívott vendégek között megjelent Zsuppánné Horváth Mária, a vendéglátó település polgármestere, Bedő Andrea Bödeháza, Horváth Gyöngyi Zalaigrice, dr. Csikós Andrea Dóra Zalaszentmihály és Kaj István Pusztaszentlászló településvezetője. Rajtuk kívül a felsőrajki Arany János napköziotthonos óvoda, illetve a Suli Harmónia Általános Iskola diákjai töltötték együtt a napot. Kiderült: az óvodába 21 gyermek jár, míg a 85 fős iskolában 11 gyereknek csöngetnek be az idén először.

- A családi nyaralások jórészt befejeződtek, hiszen e hétvégén mindenütt megtartják az évnyitó ünnepségeket és szeptember 1-jén kezdődik az iskola - mondta Vigh László. - A szomszéd Dióskálhoz tartozó Ungi-hegynek egyébként is különleges varázsa van, hiszen itt a gyerekek a szabadban, a település zajától távol, szabadon játszhattak. Ez egyfajta közösségkovácsoló rendezvény, ahol a tanárok, az óvónők és a szülők is felhőtlen körülmények között eltölthettek egy kellemes napot. A felsőrajki asszonyok a kivételes alkalomra süteményeket készítettek, de finom sült virsli, szalonna és lángos is várta az érkezőket.

Hozzátette: a hagyárosböröndi polgármester, Varga Katalin kutyás bemutatót tartott a fiatalok legnagyobb örömére.

Ezután pedig Vigh László 50 lóerős, 35 mázsás traktorját próbálta elhúzni a jelenlévő mintegy 100 gyermek. Nyilvánvalóan nem jártak sikerrel, de mindannyian nagyon jól szórakoztak közben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában