A Jónás könyve a Szent Mihály-dombon

2023.08.29. 12:47

Folytatódik a színház és a képzőművészet keringője Vonyarcvashegyen

Különleges színházi premier tanúi lehetnek mindazok, akik szombaton este megnézik az Imre Sándor Szeretetszínház legújabb darabját Vonyarcvashegyen, a Szent Mihály-dombon.

Péter B. Árpád

A Szent Mihály fogadalmi halászkápolna „védelmében” tartják a Jónás könyve-feldolgozás különleges premierjét

Fotó: Vonyarcvashegy

A LélekTánc elnevezésű programban ezúttal Babits Mihály Jónás könyve című elbeszélő költeménye alapján készült darabot viszik színpadra értelmi fogyatékkosággal élő képzőművészek és színművészek, mint oly sokszor eddig, a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány és az Imre Sándor Szeretetszínház együttműködésében.
Előbbi szervezet három évtizede több száz fogyatékossággal élő ember lakhatását, foglalkoztatását, művészeti képzését, valamint rászoruló gyermekek ellátását biztosítja.
– Az együttműködés egy olyan program keretében valósul meg, amely két évtizede nyújt lehetőséget az ország és a Kárpát-medence számos pontján élő tehetséges értelmi sérült felnőttek művészeti képzésére, amely által kifejezhetik gondolataikat, érzéseiket – fogalmazott Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere, emlékeztetve: a Balaton-parti nagyközségben otthonra lelt az Imre Sándor Szeretetszínház, amely a Lámpás-alapítvánnyal is rendre tart közös programokat, alkotónapokat.
A premier előtt 19 órától a Balaton Art Alkotóközösség és az alapítvány művészeinek festményeiből nyílik kiállítás L’ArtBalatON címmel, illetve bemutatják azt a Vonyarcvashegy és a Balaton által inspirált design kézműves termékcsaládot, amelyet a Lámpás tervezői és fogyatékossággal élő kismesterei alkottak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában