Sajtótájékoztató

2023.08.09. 16:15

Fidesz: az ÉVE teszi tönkre az Arénát

Az, hogy a Kanizsa Arénát üzemeltető céget végelszámolás alá vonták, pontosan mutatja, hogy az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) miként gondolkodik a létesítményről – fogalmazott Szabó Szilárd, a Fidesz frakcióvezetője, aki legutóbbi sajtótájékoztatóján Fitos István korábbi ügyvezetővel együtt világosan rámutatott azokra a döntésekre, melyek idáig vezettek.

Pásztor András

A Kanizsa Arénát üzemeltető cég jelenleg végelszámolás alatt áll

Forrás: ZH-Archívum

Szabó Szilárd hangsúlyozta: az Aréna megépülését követően nem volt tapasztalat arra vonatkozólag, hogy mennyi pénzből lehet működtetni egy ekkora létesítményt.

– Még Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője is úgy nyilatkozott: "jó, ha évente 200 millió forintból kijön az Aréna üzemeltetési költsége" – emlékeztetett Szabó Szilárd, aki rögtön hozzátette: ennyi pénzt egyszer sem kapott a létesítményt üzemeltető cég, az ÉVE 90-100 millió forintot szavazott meg évente, ám ezt az összeget is több részletben, csöpögtetve kapta meg a kft.

Fitos István, a Kanizsa Arénát üzemeltető kft. korábbi ügyvezetője arra is rámutatott, hogy minden gazdasági döntés - beleértve a szerződéseket, az árlistákat, a helyiségek bérbeadását - az ÉVE által vezetett Tulajdonosi Bizottság tudtával és jóváhagyásával történt.

– Mindez azt is jelenti, ha az ÉVE szerint gazdaságtalanul működött a létesítmény, akkor az kizárólag az ő felelősségük, hiszen a korábbi ügyvezető, Fitos István csak azokat a döntéseket hajtotta végre, melyeket az ÉVE képviselőiből álló Tulajdonosi Bizottság hozott – fogalmazott Szabó Szilárd, aki megjegyezte: nem is érti, hogy ezek után miért Fitos Istvánt váltották le, s miért nem inkább magukat.

Fitos István elmondta: tudható, hogy a Kanizsa Aréna üzemeltetésének viszonylag fix költségei vannak, tehát az önkormányzati támogatás mértékét a bevételek növelésével lehetett volna csökkenteni. Ehhez azonban közös, mindenki részéről támogató marketingre lett volna szükség, amit a Kanizsa Aréna enyhén szólva sem kapott meg az ÉVE frakció részéről.

– Nem tudom, van-e terve az ÉVE-nek a Kanizsa Aréna üzemeltetésével kapcsolatban, de az biztos, hogy a végelszámolás a legrosszabb ötlet – jegyezte meg Szabó Szilárd, aki szerint meg kellene nyugtatni a dolgozókat, a bérlőket és a szolgáltatókat egyaránt. Ameddig ez nem történik meg, hogyan várható el, hogy bárki is ide szervezzen egy komolyabb rendezvényt úgy, hogy közben végelszámolás alatt áll a létesítményt üzemeltető cég? - tette fel a kérdést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában