Kötetlen délután Zoltán atyával

2023.08.23. 19:31

Családi napot tartott a zalaszántói egyházközség

Felszentelték a zalaszántói temetőben a most elkészült urnafalat, amelyet a település saját forrásból építtetett. Ezt követően Tál Zoltán, a keszthelyi Fő téri templom plébánosa bemutatta ezüstmiséjét, amelyet családi nap követett.

Péter B. Árpád

Tál Zoltán felszentelte a település most elkészült temetői urnafalát

Forrás: ZH

Fotó: ZH

Az urnafal megépítésére többször pályázott a Magyar falu programban Zalaszántó, de mivel nem kapott támogatást, a képviselő-testület úgy döntött: ezt saját forrásból finanszírozza. A két oldalon összesen 36 férőhelyes urnafal hárommillió forintba került.

Ennek felszentelése után Tál Zoltán Zalaszántón is bemutatta 25 éves papi szolgálatáért hálát adó ezüstmiséjét, amely kenyérszenteléssel kezdődött. A plébánost Dézsi Attila polgármester és a testület tagjai, az egyházközség képviselői és a hívek köszöntötték.

Tál Zoltán Zalaszántón is bemutatta ezüstmiséjét (Fotó: ZH)

A szentmisét a plébánia udvarán ebéddel egybekötött családi nap követte, ahol a gyerekeket például ugrálóvár várta. Itt Zoltán atyát egy pörkölttortával lepték meg, amelyet végül a plébános széttört, majd szétosztott a hívek között, akik erre az alkalomra süteményekkel és más finomságokkal is készültek.

A kötetlen beszélgetés során Tál Zoltán elmesélte papi szolgálatának kezdetét, eddigi állomásait, és szó esett arról a nyertes EKF-pályázatról, amelyben Zalaszántó Holláddal, Kéthellyel, Lesencefaluval és Balatongyörökkel működik együtt. Ez a szőlőhegyi kápolnákat igyekszik bemutatni, népszerűsíteni. Ennek keretében Zalaszántón a következő két hétvégén tartanak programokat.

Előbb e hét szombaton a Kápolnai esték című rendezvényre várják a híveket és az érdeklődőket, majd egy hét múlva pótolják a rossz idő miatt augusztus elején elmaradt búcsúi szentmisét.

Az egyházközségi családi napon ebéd és kötetlen, jó hangulatú beszélgetés várta a híveket

Tál Zoltán a terveiről is szót váltott a hívekkel, elmondva: szeretné, ha a ministránsokkal, a település aktív fiataljaival az eddigieknél is több közös programon vennének részt. Ezek sorában táborokat, találkozókat szervez majd a gyerekeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában