Országos találkozó

2023.08.29. 15:13

A sport testben és lélekben is karban tartja a klubtagokat

Augusztus 25-27. között Dombóvár adott otthont a IV. MASZEOSZ Országos Szívklub Találkozónak. A Zalaegerszegi Szív- és Érbeteg Egyesület 43 fővel képviseltette magát az évente más-más helyszínen megrendezett országos találkozón.

Arany Horváth Zsuzsa

A zalai egyesület delegációja a dombóvári országos találkozón

Forrás: Zalaegerszegi Szív- és Érbeteg Egyesület

A zalaiak részvételéről a zalai egyesület nevében Vidovicsné Bene Erzsébet tájékoztatta portálunkat. Elmondta, a Magyar Szívegyesületek Országos Szövetsége a VI. Orvos-Beteg Konferencia és Sporttalálkozót rendezte az utolsó augusztusi hétvégén, ahová 12 településéről érkeztek sportolni vágyók, hogy felhívják a figyelmet a mozgás jótékony hatásaira. Dr. Fridrik Gábor kardiológus főorvos a mozgás fontosságáról, szívre gyakorolt jótékony hatásáról tartott előadást.  A szombat a sportolás jegyében telt, 14 sportágban nyílt alkalom a versengésre, összesen 170 alkalommal álltak rajthoz a sporttársak. Az este a szórakozás jegyében telt, kultúrműsort és zenés gálaestet rendeztek a szervezők. 
A zalaiak aranyérmet szereztek úszásban (Baranyainé Zoltánné), gyaloglásban (Vékásyné Gál Zsuzsanna, Vékásy Ferenc), futásban (Vékásy Ferenc, Vidovicsné B. Erzsébet), büntető dobásban (Monostori Anita). Ezüstérem született futásban (Hekli Mária, Monostori Anita), büntető dobásban (Gombos László), gyaloglásban (Vidovicsné B. Erzsébet), bronzérem sakkban (Gál Károly), gyaloglásban (Pati Róbert), futásban  (Kovácsné Józsefné), petanque-ban (Németh Károlyné) és sorversenyben (Hencsei Józsefné, Tóth Jánosné, Sipos Márta, Kósa Zoltánné, Vékásyné Gál Zsuzsanna, Vidovicsné B. Erzsébet).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában