Esztétikus, vonzó városkép

2023.07.04. 18:00

A Virágos Magyarországért verseny zsűrije Nagykanizsára látogatott

Elbűvölte a Virágos Magyarországért verseny zsűrijének tagjait mindaz, amit kedden tapasztaltak Nagykanizsán, a dél-zalai város ugyanis ez évben is rengeteget tett azért, hogy valóban esztétikus, vonzó képet mutasson magáról.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Szakony Attila

A helyszínbejárásra érkező zsűritagokat Balogh László polgármester kalauzolta végig a településen – többek között az Erzsébet, a Deák, az Eötvös és a Széchenyi téren, a Sétakertben és a Csónakázó-tónál –, s mint elmondta: Nagykanizsa 2021-ben ugyan már elnyerte a Virágos város kitüntetést, amire büszkék is voltak, de idén is legalább annyi energiát fordítanak a közterületek gondozására, mint akkor. Ez a szándék számadatokban is jól kifejezhető: 1,2 millió négyzetméter zöldterületet gondoznak, egynyári növényekből pedig 1000 négyzetméter virágágyást alakítottak ki, melyekbe begóniát, kúpvirágot, bazsalikomot, lobéliát, török szegfűt, zsályát és rézvirágot ültettek el. Az egynyáriak mellett természetesen évelő növények, cserjék, bokrok és fák sokasága található még a városban, amelynek még a lakótelepi része is esztétikus környezetben fekszik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában