Reagálás

2023.07.27. 18:00

Válaszolt Balogh László polgármester az ÉVE nyílt levelére

A minap nyílt levelet küldött az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója Balogh László polgármesternek, melyben arról érdeklődtek, hogy lesz-e tűzijáték augusztus 20-án a városban. A levelet jegyző Dr. Fodor Csaba frakcióvezető azt is kifejtette: az ÉVE biztosította a szükséges forrásokat az tűzijátékra, ám ezidáig egyetlen árajánlat sem érkezett a közbeszerzési bizottság elé.

Pásztor András

Balogh László polgármester közösségi oldalán válaszolt a nyílt levélre, amit alább változtatás nélkül teszünk közzé.

Ha van rajta sapka azért, ha nincs rajta sapka azért... A jól ismert klasszikus jut eszembe a baloldali ÉVE-frakció legújabb megnyilvánulása láttán, ami egyrészt hemzseg a hazugságoktól, másrészt sötét árnyékot vet Szent István király közelgő ünnepére…

Fodor Csaba és frakciótársai tavaly fennhangon hirdették: „Nem lesz augusztus 20-án tűzijáték - közpénzből biztosan nem”. És nem is volt… Ám erről mintha megfeledkezett volna az ÉVE-frakció, mely közösségi oldalán az augusztus 20-ai ünnephez kapcsolódóan ma arról írt: „tavaly ebben az időben rendeltük meg a városi, Erzsébet téri tűzijátékot.”

Tudjuk jól, 2022-ben augusztus 20-án NEM volt tűzijáték Nagykanizsán. Fodor Csabáék szerint viszont volt, ami nettó hazugság!

Tavaly tehát a város az ÉVE-frakció döntésének fejet hajtva nem szervezett tűzijátékot augusztus 20-án. Most azonban más szelek fújnak: Fodor Csabáék a tűzijáték szervezését hiányolják. Hogy is van ez?!

Munkatársaim, a szervezési csoport tagjai a korábbi évekhez hasonlóan már megkezdték Szent István király közelgő ünnepének előkészületi munkálatait. A városlakók idén is méltó módon emlékezhetnek meg majd az államalapításról.

Ráadásul az ünnepi hétvégén a Csónakázó-tónál is felpezsdül az élet, a Magyar Jet-Ski Szövetség ugyanis Nagykanizsán rendezi meg az Országos Bajnokság III., egyben zárófutamát. A sportrendezvényhez kapcsolódva a NagyON Kanizsa Egyesület augusztus 20-án könnyűzenei programot is szervez a tó partjára, terveik szerint a napot – emelve az ünnep méltóságát – tűzijáték koronázná meg. A délelőtti hivatalos, városi ünnepet tehát egy széleskörű összefogással megvalósuló, kora esti szabadtéri program egészítené ki.

Az ÉVE-frakció tagjait ezúttal is, immár sokadszor, arra kérem, hogy hagyjanak fel a politikai hangulatkeltéssel és az alaptalan vádaskodásokkal. Méltatlan ez a viselkedés, pláne egy ünnep kapcsán! - írta Balogh László polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában