avatóünnepség

2023.07.02. 13:23

Próbarendezvénnyel vették birtokba a termelői piacot Becsehelyen

Úgynevezett próbarendezvénnyel, azaz egy zenés szórakoztató esttel vette birtokába a faluház mellett kialakított termelői piac épületét Becsehely lakossága. Pénteken rengetegen gyűltek össze, hogy a hivatalos átadót, illetve a piac megnyitását megelőzően megismerjék annak funkcióját.

Gyuricza Ferenc

Németh Géza polgármester mutatta be a termelői piac épületét a jelenlévő érdeklődőknek Fotó: Gyuricza Ferenc

Németh Géza polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, bár elsősorban a termelői piac igényeit hivatott kiszolgálni a pályázati támogatással kialakított épület és a hozzá kapcsolódó területe, ám azt is szeretnék, ha közösségi színtér szolgálna, azaz akár önkormányzati vagy családi rendezvények, akár kulturális programok helyszíne is lenne. Azt is elmondta: egyelőre még csak az épület készült el, a piac működési engedélyének beszerzése folyamatban van, ezért a hivatalos megnyitót július 28-án, az első piacnapon tartják.  

A Friman Martin karnagy által vezetett Mura Térsége Tűzoltózenekar is fellépett a próbarendezvényen Fotó: Gyuricza Ferenc  

- Az avatóünnepséget követően hetente egy alkalommal, péntek délutánonként tart majd nyitva a becsehelyi termelői piac – mondta Németh Géza. – A nyári időszámítás szerinti időszakban 17 és 20 óra között, amikor hamarabb sötétedik, akkor valószínűleg előbbre hozzuk majd a nyitvatartási időt.  

A polgármester azt is hozzátette, egy közösségi térként funkcionáló termelői piac jóval több, mint egy elárusítóhely, hiszen lehetőséget kínál az emberek számára a találkozásra, a jóízű beszélgetésekre és a tartalmas kikapcsolódásra. A pénteki próbarendezvénnyel ennek demonstrálása is szándékuk volt, lángossal, kolbásszal várták az érdeklődőket, de voltak gyermekprogramok, fellépett a Mura Térsége Tűzoltózenekar, este pedig az énekes Kaczor Feri szórakoztatta a megjelenteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában