Széles repertoár, az APA-tól a lambicig

2023.07.25. 14:30

Idén is sikeres volt a Keszthelyi Sörfesztivál a Balaton partján

Öt napon át várta a látogatókat a Keszthelyi Sörfesztivál, amelyet immár nyolcadik alkalommal szervezett meg a Serfőző, egy országos sorozat egyik állomásaként.

Péter B. Árpád

A Balaton-part árnyas fái alatt sokan kóstolták a minőségi nedűket

Forrás: Hello Keszthely

A Balaton-parton múlt szerdától vasárnapig 40 kis- és nagyüzemi, valamint kézműves főzde több mint százfajta sört kínált az érdeklődőknek, felvonultatva újdonságokat, különlegességeket s külföldi nedűket is.

A fesztivál folyamatosan bővült az elmúlt esztendőkben, ma már a grill és a street food ételek mellett különféle édességek is megtalálhatók a kínálatban, így a program nemcsak sörrajongóknak kínál kulináris élményeket.

Kóczián László főszervező felelevenítette, kezdetben a minőségi italkínálat mellett sörkorcsolyákkal várták a látogatókat, majd egyre bővült a gasztrorepertoár, amely ma már a családosoknak és a gyerekeknek is a kedvére válik.

A bátrak szimultánt játszhattak Jeszenszky József mesterjelölt sakkozóval
Forrás: Hello Keszthely

A Serfőző csapata minden napra kínált kulturális programokat: a koncertek és DJ-k mellett például sörtörténeti előadás, -kóstoló, sőt, látványos versenyek várták az érdeklődőket, akiket a kezdeti rossz idő sem riasztott el. Mindemellett a bátrabbak szimultánt játszhattak Jeszenszky József mesterjelölt sakkozóval.

A kínálatban pedig minden volt, ami szem-szájnak ingere: például lager, lambic, pilseni, APA, IPA, EPA, barna, félbarna, gyümölcsös és persze búza is. Ezen a héten a sörkaraván továbbgördül, szerdától Balatonföldváron találkozhatnak a látogatók a főzdék kínálatával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában