Beruházás

2023.07.25. 11:30

Épül a körforgalom Lentiben

Épül a körforgalom a városban a Lentihegy felé vezető úton, a teniszpálya közelében. A beruházás jelenlegi állásáról a napokban tartottak sajtótájékoztatót.

Korosa Titanilla

Horváth László, Mórocz József és Vigh László a körforgalom építési területén

Fotó: Korosa Titanilla

Horváth László, Lenti polgármestere, Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, valamint Mórocz József, a Magyar Közút Zrt. Zala vármegyei igazgatója vettek részt az eseményen.

Horváth László elmondta, hogy a készülő közlekedési csomópont a jövőnek épül, biztonságossá teszi a haladást, hiszen sokan közlekednek ezen a részen Lentihegyre, Gosztolába, Lendvadedesbe. A körforgalom levezeti majd a Nagykanizsa felől a városba érkező forgalmat, illetve további jelentősége, hogy rákapcsolódik az a feltáró út, mely a Liponyak-patakon átvezetve a város ezen bevezető részét összeköti majd az üdülőövezettel, illetve a termálfürdővel, annak nyári bejáratával. A fejlesztés része, hogy a kerékpáros közlekedést is megtervezték benne, ahogy a feltáró út is kerékpározható lesz. A megépülő körforgalom és a feltáró útszakasz azt is lehetővé teszi, hogy a hegyalján található 13 hektáros területen lakótelkeket alakítsanak ki a hozzá csatlakozó mellékutakkal és közüzemi csatlakozások beépítésével. 

– A körforgalom a Területi Operatív Program keretében valósul meg - tájékoztatott Mórocz József. - A beruházó Magyar Közút ide kapcsolódó programjának teljes támogatási összege 1,5 milliárd forint, ebből két körforgalom épül a megyében, az egyik Türje térségében, a másik pedig Lentiben. Ezen beruházás összértéke mintegy 870 millió forint, tartalmaz számos közműkiváltást és új burkolatokat a csomópont környezetében. 

A kivitelezési szerződést márciusban írták alá, a munkálatok áprilisban kezdődtek és várhatóan év végégig befejeződnek, és át is adják a forgalomnak. 

Vigh László a munkálatok megtekintésekor örömét fejezte ki az újabb Lentit érintő infrastrukturális fejlesztés kapcsán, hozzátette, hogy a körforgalom hasznos forgalmi eszköz, hisz lassítja és biztonságosabbá teszi a közlekedést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában