Helyi közélet

2023.07.26. 16:24

Élménydús szórakoztatás és költséghatékonyság Magyarszerdahelyen

Az élménydús szórakoztatás és a könnyed kikapcsolódás volt az elsődleges célja annak a falunapi rendezvénynek, amit a helyi hagyományoknak megfelelően az elmúlt héten szerveztek meg Magyarszerdahelyen.

Gyuricza Ferenc

Jurina Beáta, a Hevesi Sándor Színház művésze nemcsak énekelt, de a helybéli Árok Józsefet is megtáncoltatta a magyarszerdahelyi falunapon

Fotó: Gyuricza Ferenc

Marczin György polgármester lapunknak elmondta: a délutántól egészen késő estig tartó programot úgy állították össze, hogy a gyermekektől az idős korúakig valamennyi korosztály megtalálja benne a kedvére való elfoglaltságot, ugyanakkor a költséghatékonyságra is nagy hangsúlyt fektettek, hiszen ez évben már nem tudtak pályázati forrást a rendezvény finanszírozásához hozzárendelni. A délutáni műsorsávban így a gyermekek örömére a lufihajtogatás és Mutyi bohóc fellépése vitte a prímet, a középkorosztályt a folklór műsor és a zalaszentbalázsi általános iskola tanulóinak fellépése vonzotta talán a leginkább, az idősebbeket pedig mulattató és nosztalgiaprogramokkal igyekeztek kiszolgálni.

- A falunap a község állandó programjai közé tartozik – magyarázta Marczin György. – Ez az alkalmat használtuk ki arra is, hogy a Leader pályázati támogatásból beszerzett vadonatúj mobil színpadot felavassuk, a kulturális programok egy része már azon valósult meg.

A polgármester hozzátette: örömmel tapasztalták, hogy sokan látogattak ki az IKSZT és a mesepark területén megtartott rendezvényre, ami a közösségi programjaik egyik legfontosabbika. Augusztus végén még egy jelentős rendezvénynek ad helyet a település, a Lópici Gáspár Lovas Egyesület szervezésében a megyei bajnoksághoz tartozó fogathajtó versenyt tartják Magyarszerdahelyen, amihez az önkormányzat szintén hozzájárul anyagi támogatással, valamint a helyszín biztosításával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában