Helyi közélet

2023.07.12. 16:16

Csütörtöktől két napig teljes útzár a zalaegerszegi Kosztolányi úton

A Zalaegerszeg egyik legfőbb közlekedési ütőerének számító Kosztolányi út felújítása javában zajlik, ezen a héten már aszfaltoztak a kivitelezők, csütörtöktől pedig a végső kopóréteg felhúzása miatt teljesen lezárják két napra a szeptembertől kétirányúvá váló utat.

Arany Horváth Zsuzsa

A Kovács Károly téren már aszfaltoznak

Fotó: Arany Gábor

Mint ismeretes, a Kosztolányi utca Balatoni út és Hunyadi utca közötti szakasza kétirányú lesz, július 10-én, hétfőn kezdték meg a kötőréteg építést, ami részleges forgalomzárat jelentett, de július 13-án, és 14-én, csütörtökön és pénteken teljes útzár mellett készül a kopóréteg felvitele. Erről Bali Zoltán alpolgármester és a kivitelező cégek vezetői a múlt héten csütörtökön adtak tájékoztatást a helyszínen.  

Az önkormányzat ezenkívül többféle módon is tájékoztatja a rövid idejű korlátozásokról az utca lakóit, az ott működő közületeket, intézményeket, az átmenő forgalom céljára pedig addig az Ady utcát vagy a Mártírok útját javasolják. A kivitelezők nevében Fuisz Ádám és Dormán László a múlt héten jelezte, csupán két napról van szó, ezért a lakosság és a közlekedők türelmét kérik.

Bali Zoltán alpolgármester kérésünkre szerdán délután az alábbi tájékoztatást adta a munkálatok aktuális helyzetéről a kivitelezők álláspontja alapján: "Az elmúlt napok aszfaltozási munkái a rendkívüli meleg időjárásnak köszönhetően a tervezettnél lassabban haladtak. A csütörtökre tervezett kopóréteg-készítés a tervek szerint elindul és pénteken folytatódik, bár az időjárás változékony időt jelez esővel. A mostani tervek szerint a kopóréteg megépül a szelvény szerinti jobb oldalon, a Hunyadi utcától – a Berzsenyi kereszteződés északi végéig, onnan csak a bal oldalon.  A hétfői napon is folytatódik az aszfaltozás a Kovács Károly téren kötőréteg-építéssel, ez már nem érinti a Kosztolányi út teljes zárását.

Tehát csütörtökön és pénteken mindenképpen el kell kerülni a Kosztolányi utat, amely a közműhálózati korszerűsítéssel együtt bruttó 1,8 milliárd forintos beruházással újul meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában