Optimális időpontot választottak

2023.07.23. 15:30

Családi- és falunapot tartottak Nemespátrón

Szombaton rendezte meg már hagyományos családi és falunapját a mintegy 270 fős Nemespátró önkormányzata. A dél-zalai településen főzőverseny és kulturális bemutatók sokasága várta az érdeklődőket.

Gyuricza Ferenc

A kulturális műsor egyik fellépője a Semjénházi Gyöngyszemek csoport volt

Fotó: Gyuricza Ferenc

Előbbin négy csapat vett részt, s mint azt Győrfi Balázs polgármester lapunknak elmondta: ugyan az elkészült ételeket zsűrizték is, de a főzésnek inkább közösségépítő szerepet szántak, ezért szabadon dönthettek a csapatok arról, hogy milyen ételeket készítenek.  

- Mindössze annyit kértünk tőlük, hogy akár szabadlángon, akár gázrózsa segítségével, de helyben készüljenek el az ételek, hiszen ezáltal a főzés nagyszerű alkalmat kínál a beszélgetésre és a baráti kapcsolatok ápolására – mondta a polgármester, majd azt is hozzátette: a nemespátrói családi és falunapnak nincs konkrét időpontja, azt általában vagy a nyár közepén, vagy szeptember legelején szokták megrendezni. Idén jól sikerült megválasztaniuk a dátumot, hiszen az időjárás optimális volt egy közösségi rendezvényhez.  

Köszöntő beszédében Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is ezt emelte ki, illetve arról beszélt, hogy a családi és falunapoknak a helyi közösség szórakoztatásában van fontos szerepe. Azt kívánta a jelenlévőknek, hogy baráti társaságban töltsék el szabadidejüket, beszéljék át a „világ dolgait”, s érezzék jól magukat, hiszen a szervezők olyan kulturális programkínálatot állítottak össze, ami megadja az alapot ehhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában