Szeptember 30-ig lehet jelentkezni

2023.07.17. 11:03

Akolitusképzés indul a Szombathelyi Egyházmegyében

A Szombathelyi Egyházmegye 2023 őszén új évfolyammal indítja akolitusképzését. A tervek szerint ezután hosszabb ideig nem indul új évfolyam, adta hírül a martinus.hu.

Zaol.hu

Csoportkép egy korábbi akolitusavatás után. Hátul középen dr. Székely János megyés püspök.

Forrás: martinus.hu

A képzés két éven át tart és nyolc hétvégét foglal magába. A képzési hétvégéken a részvétel kötelező. A jelöltek – pozitív elbírálás estén – a képzés végén lektor-, majd akolitusavatásban részesülnek. Az akolitusok a helyi szükségleteknek megfelelően áldoztatnak, szentségimádást, igeliturgiát, imacsoportot vagy bibliaórát vezethetnek, megbízással további lelkipásztori teendőket láthatnak el.

A képzésre rendezett szentségi életet élő, 25 év feletti, érettségizett jelentkezőket várnak a Szombathelyi Egyházmegye területéről, akik szívesen segítik lelkipásztorokat liturgikus és közösségszervezői feladataikban. A jelentkezési laphoz csatolni kell egy lelkipásztori ajánlást, házasok esetében pedig a feleség írásos beleegyezését is.

Jelentkezési határidő 2023. szeptember 30. A jelentkezők ezt követően felvételi beszélgetésen vesznek részt.

A képzés a Szombathelyi Egyházmegye támogatásával valósul meg. Részletek a martinus.hu-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában