Öngólt rúgott az ÉVE

2023.07.11. 13:30

A végelszámolás miatt nem kaphat önkormányzati támogatást a Kanizsa Aréna

Pásztor András

Szabó Szilárd: Az Éve előre megfontolt szándékkal akarja tönkre tenni a Kanizsa Arénát

Fotó: ZH Archívum

Egy fillér önkormányzati támogatást sem kaphat a Kanizsa Aréna, sőt az eddig kifizetett pénzeket is vissza kell utalnia a létesítményt üzemeltető kft-nek, mivel az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója elindította a cég végelszámolását - jelentette be a kedden tartott sajtótájékoztatón Szabó Szilárd, a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint a jogászokban bővelkedő ÉVE-frakcióról megint kiderült, hogy fogalmuk sincs a jogszabályi környezetről.

- A Kanizsa Aréna új ügyvezetője, s egyben végelszámolója, Karácsony Károly nemrég levelet írt Balogh László polgármesternek, hogy a cég fizetőképességének megőrzése érdekében az eredeti ütemezést előrehozva 22.5 millió forintos támogatást kér az önkormányzattól - árulta el Szabó Szilárd. - Erre azonban nincs lehetősége az önkormányzatnak, hiszen a helyi rendelet kimondja: nem adható önkormányzati támogatás, amennyiben végelszámolási eljárás van folyamatban egy cég ellen és a meglévő támogatói szerződéstől is kötelezően el kell állni ebben az esetben.

Szabó Szilárd rámutatott: teljesen nyilvánvaló, hogy az ÉVE előre megfontolt szándékkal akarja tönkre tenni a Kanizsa Arénát, csak azért, mert azt a kormány építtette a kanizsai embereknek.

- A jogi jártasságára annyira büszke Fodor és Károlyi képviselőnek azt javaslom: először tájékozódjanak, s csak aztán tegyenek javaslatot az önkormányzatot és annak cégeit érintő kérdésekben - mondta Szabó Szilárd, aki emlékeztetett: az elmúlt négy évben több alkalommal is a vármegyei kormányhivatalnak kellett törvényességi észrevételt tennie az ÉVE javaslatai miatt. - Ha a jövőben az ÉVE szeretné elkerülni, hogy nevetség tárgya legyen a frakciójuk, egyeztessenek velünk a várost érintő kérdésekben, mi szívesen segítünk.

Szabó Szilárd végezetül azt kérdezte: ha fizetésképtelenné válik a Kanizsa Arénát üzemeltető cég, akkor mi lesz a bérlőkkel, s a már lekötött rendezvényekkel, nem beszélve azokról a sportegyesületekről, melyek a létesítményben játszák mérkőzéseiket?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában