Helyi közélet

2023.07.05. 13:21

A településkép javítása a cél Murarátkán

Negyedik alkalommal szervez önkéntes faluszépítő napot Murarátka önkormányzata. Fő céljuk a közterületek és a középületek környezetének rendbetétele által a településkép javítása.

Gyuricza Ferenc

A szombat délelőttre tervezett munkálatok során a kaszálás, a virágágyások kapálása, a szemétszedés, illetve az önkormányzati épületek és autóbuszmegállók takarítása mellett olyan feladatokat kívánnak még elvégezni, mint a komposztáló és a kerékpáros pihenőhely területének bekerítése, a helyi köztemetőben található, elhagyott síremlékek rendbetétele, valamint a község melletti domboldalon található boronapince környezetének rendezése. Gyergyák Zoltán polgármester elmondása szerint az önkéntes munkát vállalók részére a feladatok elvégzéséhez szükséges eszközöket és gépeket, valamint az üzemanyagot és a takarításhoz szükséges tisztítószereket is biztosítja az önkormányzat, ám szívesen fogadják a saját géppel, eszközzel történő munkavégzést is.  

Az önkéntes faluszépítő nap reggel nyolc órakor kezdődik, a résztvevőket az önkormányzat – szintén felajánlásoknak köszönhetően – a munkák befejezése után vendégül látja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában