Minden szakmában megjelenik az informatika

2023.06.15. 19:00

Záróvizsgán adtak számot tudásukról a Pannon Egyetem hallgatói Nagykanizsán

A Pannon Egyetem Nagykanizsa-Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban csütörtökön a mérnökinformatikus és üzemmérnök-informatikus alapképzésben, illetve a mérnökinformatikus felsőoktatási szakképzésben tanuló 17 hallgató adott számot a tudásáról a szakértőkből álló vizsgabizottság előtt.

Benedek Bálint

Az egyetemi központban ezúttal az informatikus képzés hallgatói vizsgáztak

Fotó: Szakony Attila

A záróvizsga előtt a hallgatókon természetes lámpaláz és izgatottság lett úrrá. Erről számolt be egyikőjük, a kanizsai Mihalecz Dóra, aki öt évvel ezelőtt még mérnökinformatikus felsőoktatási szakképzésre jelentkezett, amit sikeresen elvégzett. Aztán megjött a kedve a tanuláshoz, s eldöntötte, jelentkezik az üzemmérnök-informatikus alapképzésre. A sok közös tantárgy miatt a képzési idő lerövidült, így most a záróvizsgát követően diplomát kaphat.

– Gyakorlatorientált volt a képzés, sok tudással vérteztek fel bennünket a hálózatokkal és a programozással kapcsolatban, amit a munkaerőpiacon majd kamatoztathatunk – mondta portálunknak. – Egy könyvelőirodában dolgozom, ahol ötszáz munkaórát töltöttem, a hálózati infrastruktúrába kaptam betekintést. Mindig reál beállítottságú voltam, érdekel a programozás, ebben szeretnék jobban elmélyülni. A jövőben akár a mesterképzésben bővíteném az ismereteimet.
Dr. Jaskó Szilárd, az egyetemi központ Alkalmazott Informatikai Tanszék vezetője, egyetemi docens arról beszélt, a hallatók sikeres vizsgája az oktatók elismerése is.

Fotó: Szakony Attila

- A kampuszon idén 43 hallgató végzett, ebből informatika szakon 17 fő tesz várhatóan eredményes vizsgát - folytatta. - A hallgatók jól felkészülten, de koncentráltan állnak a feladathoz. A 2003-ben indult informatikai képzéseink során azt tapasztaltuk, hogy nagyon ügyes, talpraesett és a szakterületükön kiválóan teljesítő szakemberek lépnek ki a munkaerőpiacra. Az informatika sajátossága, hogy nem kizárólag a hazai piacon versenyzünk, a világ minden tájára kerülhetnek az itt diplomát, vagy szakképesítést szerzett hallgatók. Ahogy halad előre a technológia, minden szakma informatikai támogatást kap. Bár önállóan is rendkívül értékes, viszont az orvostudománytól a gépjárműgyártásig mindenütt megjelennek a különféle programozható vezérlőegységek, s ezek professzionális ismerete, rendszerbe állítása kiemelten fontos.

Az egyetemi docens hozzátette: vannak olyan hallgatóik is, akiket kineveltek és ma már kollégaként kapcsolódtak vissza az egyetemi központ munkájába.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában