Oktatás

2023.06.14. 11:30

Záróvizsgák a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

Június 14-én, szerdán megkezdődtek az egyetemi tanulmányok egy fejezetét lezáró alapképzési záróvizsgák a veszprémi székhelyű Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában (PE ZEK). 

Arany Horváth Zsuzsa

A gazdálkodás és menedzsment alapképzésen részt vett záróvizsgázók a Joó István, Palányi Ildikó és Lambertné Katona Mónika (b-j) alkotta bizottság előtt

Fotó: Pezzetta Umberto

Reggel fél kilenckor dr. Palányi Ildikó megbízott főigazgató köszöntötte az aznap vizsgázó alapképzésben részt vett végzős hallgatókat, majd elnökletével elkezdődött a gazdálkodás és menedzsment szakos diákok államvizsgája. A bizottságban helyet foglalt dr. Joó István PhD. mb. oktatási dékánhelyettes, tanszékvezető, egyetemi adjunktus és Lambertné Katona Mónika, a zalaegerszegi Csány László Technikum szakmai igazgatóhelyettese. (Mindig vannak külsős államvizsga-bizottsági tagok is.)

Dr. Palányi Ildikó megbízott főigazgató a vizsga kezdete előtt portálunknak elmondta, a vizsgaidőszak javában zajlik az alsóbb évesek számára, a záróvizsgát ezúttal 59-en teszik le a PE ZEK kampuszán. Minden képzési szinten (felsőoktatási szakképzés, alapképzés és mesterképzés) vizsgáznak leendő mechatronikai mérnökök, közgazdászok, gazdasági-informatikusok. A vizsgázási metódus pedig attól függ, milyen mintatantervvel haladtak, vagy csak a szakdolgozatot védik meg, vagy tételhúzással is számot adnak tudásukról.

Szerdán a pénzügy szak mesterképzésének végzősei a dr. Csanádi Ágnes egyetemi docens, dr. Antal Anita egyetemi docens és Berta László, a ZALACO Zrt. elnök-vezérigazgatója részvételével vizsgáztató bizottság előtt kezdték meg a záróvizsgájukat.

A diplomaosztó ünnepségre július 14-én kerül sor a zalaegerszegi egyetemi karon.

Palányi Ildikótól megtudtuk, a karra 50 százalékkal többen adták be első helyen a jelentkezési igényüket az érettségizettek, ami az itt tanulható szakok iránti érdeklődést mutatja. Az egyetemen zajló duális képzés, melyben már első évtől részt vehetnek az egyetemisták, hatvan cég partnerségével valósul meg, ez a gyakorlati tudás megszerzéséhez fontos a hallgatóknak, hangsúlyozta Palányi Ildikó.  A főigazgató azt is jelezte, hogy ősztől változik az államilag finanszírozott képzés keretrendszere, A ponthúzásra július 20-a után kerül sor, ekkor derül ki, kit melyik felsőoktatási intézménybe vettek fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában