Zaol podcast

2023.06.15. 20:00

Zalaegerszegre költözött a gödöllői kastély

A Zaol-podcast vendége Csengei Ágota tagintézmény vezető, akit a Mindszentyneum új időszaki kiállításának érdekességeiről kérdezünk.

Szalai Balázs

 Gödöllői Királyi Kastély gyűjteményének értékes darabjai érkeztek a zalaegerszegi Mindszentyneumba, ahol az év végéig látogatható a Sisitől az Erzsébet-mítoszig című időszaki tárlat. Az anyag különleges módon mutatja be a korszak hangulatát, a királyné életét, az udvarhölgyeket, Deák Ferenc szerepvállalását és még a gödöllői szakmai munkát is. A magyarországi Erzsébet királyné-kultusz központjaként működő intézmény olyan tárgyakat is átadott a zalaegerszegi kiállítóhelynek, melyeket eddig még sosem mutattak be.

A Zaol-podcast vendége Csengei Ágota tagintézmény vezető, akit a Mindszentyneum új időszaki kiállításának érdekességeiről kérdezünk. A többi közt az is kiderül, hogy a nyáron rendszeres tárlatvezetéseket tartanak, méghozzá korhű ruhába öltözött munkatársak segítségével. Elmondjuk mit takar a Sisi menü és a tárlathoz kapcsolódó tábor jelentkezési feltételeiről is beszélünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában